Tortellini med Broccolipesto

En smakrik pesto med broccoli och persilja.

Tortellini med Broccolipesto

Mängd: 4 portioner
Tid: 30 min

Ingredienser

  •  450 g broccolibuketter
  • 2,25 dl färsk persilja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 20 g (4 msk) parmensanost
  • 450 g tortellini med ostfyllning

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull, lägg ned broccolin och låt koka i 2-4 minuter.
  2. Häll sedan över broccolin på en tallrik och låt svalna lite.
  3. Lägg ned olja, pinjenötter, persilja och broccoli i kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till hastighet 8.
  6. Mixa i 30 sekunder och ta hjälp av tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  7. Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1,8 dl av tortellinivattnet, detta ska sedan blandas med brocolipeston.
  8. Blanda sedan ihop tortellini och broccoli och toppa med lite pinjenötter.