En smakrik pesto med broccoli och persilja.
Tortellini med Broccolipesto
Mängd: 4 portioner
Tid: 30 min
Ingredienser
- 450 g broccolibuketter
- 2,25 dl färsk persilja
- 4 msk olivolja
- 2 msk rostade pinjenötter
- 20 g (4 msk) parmensanost
- 450 g tortellini med ostfyllning
Gör så här
- Koka upp vatten i en stor kastrull, lägg ned broccolin och låt koka i 2-4 minuter.
- Häll sedan över broccolin på en tallrik och låt svalna lite.
- Lägg ned olja, pinjenötter, persilja och broccoli i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 8.
- Mixa i 30 sekunder och ta hjälp av tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1,8 dl av tortellinivattnet, detta ska sedan blandas med brocolipeston.
- Blanda sedan ihop tortellini och broccoli och toppa med lite pinjenötter.