Lindenbaum Agenturer AB:s policy för personuppgiftsbehandling, GDPR

Inledning
Lindenbaum Agenturer AB (Vitamix Sverige) samlar in personlig information om dig för att du ska kunna handla från vår webbshop och få hem dina varor, men också i syfte att kunna ge dig bästa möjliga service om din maskin exempelvis skulle gå sönder. Lindenbaum Agenturer AB värnar om din personliga integritet och vår målsättning är att du ska känna dig säker på att dina personuppgifter behandlas korrekt.

Vilka personuppgifter som behandlas
Personuppgifter är varje upplysning som direkt eller indirekt kan identifiera en levande, fysisk person.

De personuppgifter hänförliga till dig som Lindenbaum Agenturer AB kan du direkt eller indirekt komma att ge oss information på ett antal olika sätt, såsom när du bekräftar ett köp på vår webbsida, när du kontaktar oss direkt, fyller i vårt serviceformulär eller när du signar upp dig på att få våra nyhetsbrev. Uppgifterna består primärt av namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Vid fakturabetalning behandlas även personnummer, detta sker genom Klarna (vid betalning via Klarna läs deras egna policy om personuppgiftshantering här).

Vår hemsida innefattar funktioner som är kopplade till Facebook och Google Analytics. Vi hänvisar dig till att läsa igenom deras enskilda policys för behandling av personuppgifter.

Hur personuppgifterna används och för vilka ändamål
Dina personuppgifter kommer att behandlas för att kunna administrera och skicka beställningen men också vid eventuell nödvändighet att kontakta dig angående din beställning. Informationen används inte bara för att hjälpa dig att slutföra ditt köp och för att hantera din beställning, utan också för att förebygga bedrägeri. Vi kan också komma att behandla personuppgifterna i marknadsföringssyfte. Det kan exempelvis röra sig om informationsutskick av nyheter, du har dock alltid rätt att välja att avstå från det sistnämnda, då kan du välja att avregistrera dig via länk i mailutskicket, alternativt kontakta oss direkt på info@lindenbaum.se. Din mailadress lagras automatiskt i Mailchimp när du väljer att signera upp dig på att få våra nyhetsbrev.

Laglig grund
Lindenbaum Agenturer behandlar alltid dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lagstiftning
. Vår behandling av dina personuppgifter är nödvändig för att vi ska kunna fullgöra ditt köp och ge dig bästa möjliga service men också kontakta dig om något med beställningen blivit fel.

Utlämnande av personuppgifterna.
Lindenbaum Agenturer anlitar underleverantörer för att kunna skicka din beställning. Dessa underleverantörer kan komma att få del av de personuppgifter som krävs för att du ska få hem din vara. De behöver veta vem som beställt och vart varorna ska levereras.

Lagring av dina personuppgifter
Dina personuppgifter lagras bara så länge som krävs för att vi ska kunna administrera köpet, eller ge dig service i ett garantiärende, samt så länge du samtycker till att få våra mailutskick eller så länge som vi måste lagra dem enligt lag (i exempelvis bokföringssyfte).

Policyns räckvidd
Våra webbplatser innehåller länkar till andra webbplatser över vilka vi inte har någon kontroll. Vi ansvarar inte för de andra webbplatser som du väljer att besöka genom länkar från våra webbplatser och de integritetspolicys eller metoder för behandling av personuppgifter som används där. Vi rekommenderar dig att se över dessa andra webbplatsers integritetspolicys så att du förstår hur de insamlar, använder och delar med sig av dina personuppgifter.

Dina rättigheter
Du har vissa rättigheter i förhållande till Lindenbaum Agenturer AB, i egenskap av personuppgiftsansvarig för bolagets behandlingar av dina personuppgifter.

Du har följande rättigheter enligt tillämplig personuppgiftslagstiftning:

  • Rätt till information – en rätt att få bekräftelse på och information om din personuppgiftsbehandling.
  • Rätt till rättelse – en rätt att få felaktiga uppgifter rättade.
  • Rätt till radering – en rätt att få uppgifter borttagna. Denna rätt är begränsad till sådana uppgifter som enligt lag endast får behandlas med ditt samtycke.
  • Rätt till begränsad behandling – en rätt att kräva att personuppgiftsbehandlingen begränsas, exempelvis om du motsätter dig uppgifters riktighet.
  • Rätt till dataportabilitet – en rätt att kräva att personuppgifter flyttas från en personuppgiftsansvarig till annan. Denna rättighet är begränsad till uppgifter som du själv tillhandahållit oss.
  • Du kan när som helst kontakta oss för att utöva någon av rättigheterna ovan. Kontaktuppgifter hittar du längst ned i denna policy. Om du bedömer att vår behandling av dina personuppgifter inte sker i enlighet med dataskyddsförordningen, har du även rätt att klaga till Datainspektionen, som är behörig tillsynsmyndighet.

Förändringar av denna policy
Om vi bestämmer oss för att göra betydande ändringar av innehållet i denna policy, kommer vi, när så krävs, att kontakta dig genom den e-postadress du uppgivit.

Kontaktuppgifter
Om du har några frågor kring denna policy, eller vill utöva någon av dina rättigheter ovan, var god kontakta oss via någon av nedanstående kontaktvägar:

info@lindenbaum.se
08-570 347 77

Lindenbaum Agenturer AB
Hardemogatan 7
S-124 67 Bandhagen