Vitamix – en blender i världsklass

Vitamix – en blender i världsklass

En blender i världsklass. Bland människor som älskar matlagning och som har ett stort intresse för köksprylar av proffskvalitet så har Vitamix blenders ett rykte om sig om att vara det allra bästa. År efter år förstärks det ryktet.  Vad är det egentligen som skiljer Vitamix från andra blenders då? Det är en enkel fråga med ett inte så enkelt svar. I verkligheten är Vitamix resultatet av tusentals ingenjörs- och designval som sammanförts för att skapa en produkt som överträffar konkurrenterna.

Vitamix Testlabb för test av blenders Vitamix produktion - blad

Hållbarhet

Hur kan Vitamix blenders fortsätta att prestera år efter år av daglig användning? Medan andra blenders även de som marknadsförs som “högpresterande,” tenderar att
bryta på en bråkdel av tiden? Det hela börjar med ett ingenjörsteam som har årtionden av erfarenhet av att bygga just högpresterande blenders. Ingenjörer som dessutom är extremt selektiva när det kommer till material och komponenter. De letar alltid efter sätt att förlänga livslängden och prestandan!
För att säkerställa att våra produkter är hållbara och slitstarka genomgår de omfattande tester. Nedan kan ni läsa om ett par av testerna vi utför:

Cykeltestning:

Vi genomför en mängd olika cykeltester: ett exempel är automatiserat. Där körs mixern kontinuerligt med vatten i behållare tills den slutar fungera; en annan är människostyrd och tänkt att simulera verklig användning. Vi registrerar och analyserar sedan livslängdsdata för att säkerställa att den uppfyller våra tillförlitlighetsstandarder.
Med hjälp utav denna data kan vi jämföra en Vitamix blender med 2 Liters kannan med en annan populär (i USA) högpresterande mixer. Resultatet visar att Vitamix håller nästan 14 gånger längre. Det betyder att du måste spendera betydligt mer pengar på konkurrerande mixers för att få samma livslängd som en Vitamix.

Pine block test:

För att säkerställa att en Vitamix kan mixa vilken ingrediens som helst så testar vi den med något du förmodligen aldrig har i din smoothie: träklossar. Varför trä? Det är ett enkelt test som vi har funnit är faktiskt mycket effektivt – tall är mer svårmixat än något annat som normalt finns i skafferiet eller frysen. Därför sätter den verkligen mixern på prov. En Vitamix klarar av att mixa träklossarna till sågspån på mindre än en minut – och dessutom mixa ihop en smoothie direkt efteråt. Vi är därför väldigt säkra på kvaliteten och hållbarheten hos Vitamix blenders, vilket är anledningen till att vi erbjuder marknadsledande produktgaranti på den här typen av produkter: uppemot 10 år. Trots denna långa garanti så returneras färre än 2 procent av Vitamix blenders för reparation.

Kraft och prestanda

Så Vitamix mixers håller länge – men det förklarar inte hur de mixar så bra. De flesta produktrecensenter från tredje part testar enbart för kvalitet på mixningen, inte livslängd, och Vitamix kommer fortfarande ut på topp. Här är några anledningar till varför:
Behållardesign: Formen på en Vitamix-behållare är konstruerad för att dra ingredienser neråt, genom knivbladen, och det jämna flödet är det som gör resultatet så enhetligt i konsistensen – det är också det som skapar den ikoniska virvelformen (vortex).
Blad: Våra blad är tillverkade enligt våra exakta specifikationer av härdat rostfritt stål. Och detta kan vara förvånande, men Vitamix knivar är trubbiga, och inte skarpa. Inte bara för att trubbiga blad säkrare när man öser nötsmör ur behållaren. Utan för att vi litar på motorns kraft och bladens hastighet för att pulverisera ingredienser istället för att skiva dem.
Motor: Vi använder kraftfulla motorer med hastigheter upp till 20 000 RPM och högt startvridmoment. Vi vet att de kan vara högljudda, men det är ljudet av hela livsmedelsingredienser som förvandlas till något gott.
Stora behållare: Vi uppmuntrar Vitamix-ägare att dra fördel av kannan behållares kapacitet på upp till 2 liter – de är gjorda för att hantera en full behållare med ingredienser, vilket är bra om du lagar mat till hela familjen.

Mångsidighet

Det är sant att med en Vitamix kan du göra en smoothie hemma som är lika god som den du köper i den exklusiva smoothiebaren. Det finns en utmärkt chans att smoothien från din favoritbutik också gjordes i en Vitamix – men smoothies är bara början. Vitamix blenders är designade för att bryta ner alla ingredienser – fiberhaltiga grönsaker, frysta fasta jordgubbar, mandel med mera – från grova till perfekta släta texturer. Detta gör en Vitamix otroligt mångsidig.