Rabarber och Banan Nicecream

Syrlig rabarber och söta dadlar och kanel gör denna nice cream till en riktig goding som är lika läcker som den är näringsrik.

Rabarber och Banan Nicecream

Mängd: 1,2 L
Tid: 3 h och 25 min

Ingredienser

  • 275 g rabarber, färska eller frysta (tinade)
  • 80 ml dadelpuré
  • 80 ml kallt vatten
  • 360 ml cashewmjölk
  • 2 tsk kanel
  • 680 g fryst skivad banan

Gör så här

  1. Lägg ned rabarber, vatten och dadelsirap i en liten kastrull och värm på medelvärme i 15-20 min. Vätskan ska reduceras till hälften och få en sirapsliknande konsistens.
    Häll över till en värmetålig behållare och kyl direkt.
  2. Placera cashewmjölk och kanel i Vitamix kannan och fäst locket. Starta på lägsta hastighet och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder.
  3. Lägg ned den skivade bananen i behållaren och fäst locket. Starta mixern på det lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 45 sekunder och använd tampern för att
    pressa ingredienserna mot knivbladen.
  4. Häll över bananblandningen till en skål och häll sedan på den kylda rabarberblandningen. Vänd försiktigt runt för och att skapa en fin virvlad mix. Frys i 2 – 3 timmar, rör runt en gång i timmen tills ordentligt fryst.