Syrlig rabarber och söta dadlar och kanel gör denna nice cream till en riktig goding som är lika läcker som den är näringsrik.
Rabarber och Banan Nicecream
Mängd: 1,2 L
Tid: 3 h och 25 min
Ingredienser
- 275 g rabarber, färska eller frysta (tinade)
- 80 ml dadelpuré
- 80 ml kallt vatten
- 360 ml cashewmjölk
- 2 tsk kanel
- 680 g fryst skivad banan
Gör så här
- Lägg ned rabarber, vatten och dadelsirap i en liten kastrull och värm på medelvärme i 15-20 min. Vätskan ska reduceras till hälften och få en sirapsliknande konsistens.
Häll över till en värmetålig behållare och kyl direkt. - Placera cashewmjölk och kanel i Vitamix kannan och fäst locket. Starta på lägsta hastighet och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder.
- Lägg ned den skivade bananen i behållaren och fäst locket. Starta mixern på det lägsta hastighet och öka sedan snabbt till högsta hastighet. Mixa i 45 sekunder och använd tampern för att
pressa ingredienserna mot knivbladen. - Häll över bananblandningen till en skål och häll sedan på den kylda rabarberblandningen. Vänd försiktigt runt för och att skapa en fin virvlad mix. Frys i 2 – 3 timmar, rör runt en gång i timmen tills ordentligt fryst.