Self Care – en Guide för mammor (och alla andra!)

Self Care – en Guide för mammor (och alla andra!)

Lägger du ned timmar på att planera och förbereda mat för familjen, men när det kommer till dig själv så tar inspirationen och orken slut? Varför gör vi så? Det är inte så att vi inte vill det är bara att vi är för utmattade och upptagna!

Nåväl, denna mors dag, låt oss ge oss själva en gåva. Gåvan av self care. Näringens inverkan på stress, humör och allmän hälsa går verkligen hand i hand med alla andra egenvårdsaktiviteter. Så, hur kan man införliva egenvård i måltiderna? Här är bara några idéer:

Vad ska man äta

Leta efter balans på din tallrik, både i färg och innehåll. Många har hört att vi ska äta regnbågen. Detta för att säkerställer att vi ger vår kropp en mängd olika näringsämnen som är nödvändiga för att stödja långsiktig hälsa och välmående.

Vad betyder då egentligen balans i innehållet? Har du någonsin varit jättehungrig, tagit det lättaste du kunde hitta (som en banan) och tryckt i dig den bara för att känna dig hungrig igen efter 15 minuter? Det beror på att en banan, även om den är otroligt näringstät, så är den inte är balanserad i innehåll. Den innehåller huvudsakligen (hälsosamma) kolhydrater. För att balansera våra måltidsval och ge hållbar energi behöver vi även få in protein och hälsosamma fetter i samma måltid. Nästa gång du tar en banan, ta också några nötter eller lite nötsmör. Ett annat snabbt eftermiddagssnack kan vara en handfull grönsaker och denna protein- och fiberpackade edamamedipp.

När och var

Nästa gång du äter, gör en snabb bedömning. Var äter du? Vad känner du? Är du distraherad? Alla dessa saker påverkar våra matval, hur mycket vi äter och till och med vårmatsmältning. Vid nästa måltid:

1. Koppla bort. Gå bort från datorn, telefonen eller tv:n för att skapa en mer fridfull medveten måltid.
2. Sakta ner. Måltider ska inte vara ett lopp, utan en tid för att njuta av sin omgivning, sällskap och mat. Detta kommer också att hjälpa till med matsmältningen och din förmåga att lyssna på hungersignaler.
3. Var uppmärksam. Ta dig tid att se, lukta och njut utav varje tugga av din mat.

Nu, hur kan din Vitamix hjälpa till med allt detta? Det mixar inte bara ihop läckra skapelser som du kan luta dig tillbaka, koppla av och njuta med alla dina sinnen av, men det förvandlar också vardagliga ingredienser till näringsrika måltider på under 60 sekunder!