Pastarätten som barnen kommer älska! Perfekt söndagsmiddag när man vill ta det lugnt och låta middagen tillaga sig själv i ugnen.
Ugnsbakad Rigatoni
Mängd: 1 form till hela familjen
Tid: 15 minuter
Ingredienser
- 9 Roma tomater
- 1 lök, skalad, delad
- 1½ morot
- 3 msk tomatpuré
- 1½ vitlöksklyfta
- ¾ tsk torkad oregano
- ¾ tsk torkad basilika
- ¾ tsk pressad citron
- ¾ tsk brunt socker
- ½ tsk salt
- 455 g rigatoni pasta
- 225 g riven mozzarella
Gör så här
- Sätt ugnen på 230 °C. Smörj en ugnssäker form.
- Lägg ned tomater, lök, morötter, tomatpuré, vitlök, oregano, basilika, pressad citron, brunt socker och salt i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 5 minuter och 35 sekunder.
- Medan du mixar såsen, koka pastan enligt anvisningarna på paketet och sila bort vattnet när det är färdigt.
- Häll ned pastan i ugnsformen.
- Toppa med tomatsås och riven mozzarella.
- Bakas i ugnen i 5-10 minuter tills osten har smält.