Ugnsbakad Rigatoni

Pastarätten som barnen kommer älska! Perfekt söndagsmiddag när man vill ta det lugnt och låta middagen tillaga sig själv i ugnen.

Ugnsbakad Rigatoni

Mängd: 1 form till hela familjen
Tid: 15 minuter

Ingredienser

  • 9 Roma tomater
  • 1 lök, skalad, delad
  • 1½ morot
  • 3 msk tomatpuré
  • 1½ vitlöksklyfta
  • ¾ tsk torkad oregano
  • ¾ tsk torkad basilika
  • ¾ tsk pressad citron
  • ¾ tsk brunt socker
  • ½ tsk salt
  • 455 g rigatoni pasta
  • 225 g riven mozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 °C. Smörj en ugnssäker form.
  2. Lägg ned tomater, lök, morötter, tomatpuré, vitlök, oregano, basilika,  pressad citron, brunt socker och salt i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  5. Mixa i 5 minuter och 35 sekunder.
  6. Medan du mixar såsen, koka pastan enligt anvisningarna på paketet och sila bort vattnet när det är färdigt.
  7. Häll ned pastan i ugnsformen.
  8. Toppa med tomatsås och riven mozzarella.
  9. Bakas i ugnen i 5-10 minuter tills osten har smält.