Om Vitamix

Frukost – Lunch – Middag – Snacks, utforska nya ingredienser och tekniker, det blir aldrig tråkigt!
Från producenten som har tillverkat och fokuserat på en enda sak sedan 1939 – Blendern!

Passion

Du kommer älska Vitamix av samma skäl som professionella kockar gör – vi gör livet enklare! Oavsett om du vill experimentera med avancerade tekniker eller laga hälsosam vardagsmat så hjälper Vitamix dig att göra det som ett proffs.

Därför är det inte så konstigt att du hittar Vitamix både på restauranger – och i hemmakök runt om i hela världen.

Genom att investera i en Vitamix så investerar du även i god och hälsosam matlagning! Vi vill lova att det kommer bli din bästa hjälpreda i köket!

Ta oss inte bara på orden – kolla in hashtagen #myvitamix för att se efter själv.

Mångsidighet

Reglerbar variabel hastighetskontroll gör att du kan finjustera alla typer av konsistenser. Från släta puréer till en chunky salsa.

Med upp till 5 förinstallerade program som gör vardagen enklare genom att maskinen helt enkelt sköter jobbet åt dig.*

Pulsfunktion som ger dig möjlighet att hacka ingredienser. Till Ascent serien finns dessutom mixerskålar 225 ml samt mixerbägare 600 ml som gör att du kan utföra ännu fler recept och kulinariska tekniker.

*Läs om alla olika Modeller för att upptäcka vilka maskiner som har program och inte.

Kvalitet

Beroende på vilken Vitamix modell du har så du 5-10 års garanti. Detta gäller på allt som medföljer i kartongen!

Knivarna är noggrant konstruerade för att kunna hantera de allra tuffaste ingredienserna. Därför är de laserskurna, tillverkade av härdat rostfritt stål. Detta gör att de kan hacka, knåda, blanda och pulverisera allt som hamnar i kannan.

Alla våra maskiner är byggda för att hålla år efter år – med samma högkvalitativa resultat. De är också designade för att vara lätta att använda, vilket gör att den får stå kvar på köksbänken för dagligt bruk.

Investerar du i en Vitamix blender vet du att du har en maskin för många år framåt, ja kanske så länge att den blir arvegods till och med.

Hållbarhet

Nyckeln till motorns långa livslängd är att förhindra överhettning. Bortsett från överbelastningsskyddet som är inbyggt i alla maskiner så har våra ingenjörer jobbat med att optimera luftcirkulationen kring motorn genom att kanalisera en viss mängd luft till den del som behöver det som mest. Resultatet är mindre oväsen och en mer pålitlig motor som kan fortsätta fylla sitt syfte år efter år.

Det läggs ned mycket jobb på att optimera varje komponent i maskinen så att allt samarbetar för att skapa det perfekta slutresultatet. På så vis får du den absolut bästa kombinationen av smak och konsistens.

Ta en närmare titt

Enkel att använda

Den användarvänliga hastighetskontrollen förenklar de svåraste recepten. Antingen använder du det manuella hastighetsreglaget eller de förinstallerade programmen. På våra nya Ascent maskiner har du också inbyggd digital timer så att enkelt kan följa mixtiden och undvika att recepten överbearbetas. När du ska hacka grönsaker, knåda deg och liknande så kommer även pulsfunktionen väl till pass.

Tamper

Varje maskin levereras med en tamper (den svarta plastpinnen), den är designad för att hjälpa till att bearbeta de tjockaste ingredienserna – ex nötsmör, och sorbet. Tampern används genom öppningen i locket. Tack vare kragen kan den inte komma åt knivbladen och därmed kan den användas även när maskinen körs på full hastighet.

Vid användning av tampern sparar du tid och du slipper stanna maskinen hela tiden för att skrapa ned innehållet från sidorna och du kommer få ett perfekt resultat varje gång. Detta är det viktigaste hjälpmedlet till din Vitamix!

Enkel rengöring

Alla våra maskiner är enkla att rengöra. Häll i en droppe diskmedel och lite varmt vatten i kannan. Pulsa några gånger och låt sedan maskinen gå på högsta hastighet i 20-60 sekunder. Har du rengöringsprogram på maskinen använder du det.

Alla Ascent-kannor är dessutom diskmaskinsvänliga. För fler rengöringstips, se våra FAQ.

Garanti

Då kvaliteten är så hög på våra produkter erbjuder vi marknadens bästa garanti på våra blenders. Garantin omfattar delar och arbete. På äldre modeller gäller 7 års garanti, nya Ascent-serien har 10 år och Explorian 5 år. Även extrakannor som köpes separat omfattas av fullständig garanti, på dessa är det 3 år.

Om du upplever problem med din maskin, vänligen fyll i vårt Serviceformulär för snabbast hjälp. Du hittar det här.

Läs vår historia

Läs hela historien om Vitamix här.