De små Ascent tillbehören är optimala för att göra röror och såser, som pesto till exempel. Det här receptet är en riktig klassiker.
Basilika Pesto
Mängd: ca 1.5 dl
Tid: 5 min
Kanna: Ascent Mixerskål 225 ml (för större behållare, öka mängden ingredienser)
Ingredienser
- 1 kruka färsk basilika
- 2 msk pinjenötter
- 3/4 dl olivolja
- 75 g parmesan ost
- 1 nypa råsocker
- 1 nypa flingsalt
- 1/2 vitlöksklyfta
Gör så här
- Lägg ned olja, pinjenötter och vitlök i behållaren i ovanstående ordning och skruva på knivsatsen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 3. Mixa i 10 sekunder.
- Öka sedan till högsta hastighet och mixa i ytterligare 10 sekunder. Avsluta med att sänka igen till hastighet 3, tills du uppnår önskad konsistens. Skruva av knivsatsen och lägg ned basilikabladen samt parmesan (skuren i bitar). Skruva återigen på knivsatsen igen mixa på hastighet 5 i ca 10 sekunder, eller till önskad konsistens.
- Smaka av med salt och socker (mixa eventuellt på hastighet 2 i några sekunder för att blanda runt).
Använd gärna som pålägg på Bruschetta, eller tillsammans med din favoritpasta!