Basilika Pesto

De små Ascent tillbehören är optimala för att göra röror och såser, som pesto till exempel. Det här receptet är en riktig klassiker.

Basilika Pesto

Mängd: ca 1.5 dl
Tid: 5 min

Kanna: Ascent Mixerskål 225 ml (för större behållare, öka mängden ingredienser)

Ingredienser

  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk pinjenötter
  • 3/4 dl olivolja
  • 75 g parmesan ost
  • 1 nypa råsocker
  • 1 nypa flingsalt
  • 1/2 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Lägg ned olja, pinjenötter och vitlök i behållaren i ovanstående ordning och skruva på knivsatsen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till hastighet 3. Mixa i 10 sekunder.
  4. Öka sedan till högsta hastighet och mixa i ytterligare 10 sekunder. Avsluta med att sänka igen till hastighet 3, tills du uppnår önskad konsistens. Skruva av knivsatsen och lägg ned basilikabladen samt parmesan (skuren i bitar). Skruva återigen på knivsatsen igen mixa på hastighet 5 i ca 10 sekunder, eller till önskad konsistens.
  5. Smaka av med salt och socker (mixa eventuellt på hastighet 2 i några sekunder för att blanda runt).

Använd gärna som pålägg på Bruschetta, eller tillsammans med din favoritpasta!