En lite annorlunda variant mot vanliga Sugar Cookies – det här receptet innehåller grekisk yoghurt som gör kakorna extra saftiga.
Soft Sugar Cookies
Mängd: 18 st
Tid: 2 h 8 min
Ingredienser
- 1,2 dl naturell grekisk yoghurt
- 1 stort ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 110 g rumstempererat smör
- 3,5 dl florsocker
- ½ tsk mandelextrakt
- 2,5 dl fullkornsmjöl
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk cream of tartar
Gör så här
- Sätt ugnen på 190°C.
- Lägg ned yoghurt, ägg, vaniljpulver, smör, florsocker och mandelextrakt i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
- Mixa i 30 sekunder.
- I en stor bakskål: blanda mjöl, bakpulver och vinsten.
- Häll sedan ned det mixade innehållet från kannan till bunken med de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en smet. Ställ in i kylen i 2-3 timmar.
- På en lätt mjölad yta, rulla ut degen, ca 0.3 cm tjock och placera den sedan på bakplåtspapper på en plåt. Dela i 18 rutor.
- Grädda i 8 minuter.
- Låt kakorna svalna, garnera sedan med glasyr!
(Detta recept passar perfekt att göra till Jul)!