Soft Sugar Cookies

En lite annorlunda variant mot vanliga Sugar Cookies – det här receptet innehåller grekisk yoghurt som gör kakorna extra saftiga.

Soft Sugar Cookies

Mängd: 18 st
Tid: 2 h 8 min

Ingredienser

  • 1,2 dl naturell grekisk yoghurt
  • 1 stort ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 110 g rumstempererat smör
  • 3,5 dl florsocker
  • ½ tsk mandelextrakt
  • 2,5 dl fullkornsmjöl
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk cream of tartar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 190°C.
  2. Lägg ned yoghurt, ägg, vaniljpulver, smör, florsocker och mandelextrakt i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
  5. Mixa i 30 sekunder.
  6. I en stor bakskål: blanda mjöl, bakpulver och vinsten.
  7. Häll sedan ned det mixade innehållet från kannan till bunken med de torra ingredienserna och blanda ihop allt till en smet. Ställ in i kylen i 2-3 timmar.
  8. På en lätt mjölad yta, rulla ut degen, ca 0.3 cm tjock och placera den sedan på bakplåtspapper på en plåt. Dela i 18 rutor.
  9. Grädda i 8 minuter.
  10. Låt kakorna svalna, garnera sedan med glasyr!

 

(Detta recept passar perfekt att göra till Jul)!