En god klassiker med få ingredienser och som går snabbt att baka. Byt gärna ut hallonsylten till din egen favoritsylt!
Hallongrottor
Mängd: 24 st
Tid: 20 min
Ingredienser
- 5 dl fullkornsmjöl
- ½ tsk salt
- 2 stora ägg, separera gula och vita
- 1 tsk vaniljpulver
- 220 g (2,5 dl) bordsmargarin
- 1 dl brunt socker
- 2 msk vatten
- 3, 5 dl hackade nötter
- sylt
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda mjöl och salt i en bunke, ställ åt sidan.
- Lägg ned äggula, vaniljpulver, margarin, brunt socker och vatten i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 6.
- Mixa i 10 sekunder.
- Blanda ned kannans innehåll i bunken tillsammans med de torra ingredienserna.
- Vispa äggvitan med en gaffel. Forma degen till små bollar. Doppa bollarna i äggulan och rulla dem sedan i hackade nötter.
- Lägg ut degbollarna (2.5 cm) isär på en plåt med bakplåtspapper. Pressa försiktigt tummen i mitten på varje boll så att det bildas en liten grop.
- Grädda i 10-12 min, eller tills de har fått en fin färg. Låt svalna och fyll sedan med sylt.