Ett perfekt recept inför julbaket, men dem är så goda att de borde bakas året om…
Gingersnap Cookies
Mängd: 24 st
Tid: 1 h
Ingredienser
- 2,5 dl fullkornsmjöl
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 msk malen/riven ingefära
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk Winter Spice-krydda
- 1 ägg
- 4 msk melass (kan bytas ut mot vilket sirap som helst)
- 2,5 dl strösocker
- 165 g smält smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda mjöl, ingefära, bikarbonat, och Winter Spice i en bunke. Ställ åt sidan.
- Ägg, melass, socker och margarin läggs i mixern (i nämnd ordning). Sätt på locket!
- Välj Variabel 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 15 sekunder.
- Häll över den mixade vätskan till bunken med de torra ingredienserna. Blanda ihop till en deg och låt sedan stå kylt i 30 minuter.
- Rulla till små bollar (ca 2,5 centimeter). Placera sedan på en plåt med bakplåtspapper, tänk på att inte placera kakorna för nära varandra. Ett mellanrum på 5 centimeter är en bra utgångspunkt.
- Baka i ugnen i 10-12 minuter!
TIPS! Köp en fin burk och ge bort kakorna när ni ska på glöggfika!