Gingersnap Cookies

Ett perfekt recept inför julbaket, men dem är så goda att de borde bakas året om…

Gingersnap Cookies

Mängd: 24 st
Tid: 1 h

Ingredienser

  • 2,5 dl fullkornsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk malen/riven ingefära
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk Winter Spice-krydda
  • 1 ägg
  • 4 msk melass (kan bytas ut mot vilket sirap som helst)
  • 2,5 dl strösocker
  • 165 g smält smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mjöl, ingefära, bikarbonat, och Winter Spice i en bunke. Ställ åt sidan.
  3. Ägg, melass, socker och margarin läggs i mixern (i nämnd ordning). Sätt på locket!
  4. Välj Variabel 1.
  5. Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 15 sekunder.
  6. Häll över den mixade vätskan till bunken med de torra ingredienserna. Blanda ihop till en deg och låt sedan stå kylt i 30 minuter.
  7. Rulla till små bollar (ca 2,5 centimeter). Placera sedan på en plåt med bakplåtspapper, tänk på att inte placera kakorna för nära varandra. Ett mellanrum på 5 centimeter är en bra utgångspunkt.
  8. Baka i ugnen i 10-12 minuter!

TIPS! Köp en fin burk och ge bort kakorna när ni ska på glöggfika!