Lemon Curd kan lyfta det mesta – och här blir det en fantastiskt god dessert tillsammans med en enkel botten!
Citronrutor
Mängd: 20 st
Tid: 30 min
Botten
Ingredienser
- 4,75 dl + 6 msk vetemjöl, uppdelad användning
- 1,25 dl strösocker
- 225 g smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- För TNC 5200: Lägg i 3 dl mjöl, 115 g smör och 0,5 dl socker i kannan i angiven ordning och fäst locket. För modeller med 2 L low profile-kanna: Kör ned hela mängden med en gång!
- Välj hastighet 6.
- Pulsa snabbt 5 gånger. Ta av locket, skrapa sidorna och runt knivbladen med en slickepott, sätt på locket igen och pulsa ytterligare 5 gånger.
- Häll ned smeten i en 33 cm X 23 cm ugnssäker form.
- För TNC 5200: Upprepa processen med återstående ingredienser.
- Häll ned resterande smet i formen och grädda i 20 min i ugnen tills den får en gyllenbrun färg.
- Låt svalna på ett galler.
Lemon Curd fyllning
Ingredienser
- 1,25 dl pressad citron
- 5 stora ägg
- 3,5 dl strösocker
- ⅛ tsk salt
- Zest från 3 citroner
- 110 g smör, delad i tunna skivor
Gör så här
- Lägg ned pressad citron, ägg, socker, salt och zest i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
- Mixa i 5 minuter.
- Sänk till hastighet 5 och ta bort lockpluggen. Addera smör, en skiva i taget genom öppningen i locket, låt det blandas samman helt innan du lägger ned nästa smörskiva.
- Sätt på lockpluggen igen och öka sedan till högsta hastighet.
- Mixa i 30 sekunder.
- Täck den färdiggräddade botten med lemon curd. Låt svalna innan servering, serveras sedan rumstempererad.