Snickerdoodles

Klassiska kakor med socker och kanel, enkla att göra och därmed perfekt att baka tillsammans med barnen.

Snickerdoodles

Mängd: 24 kakor
Tid: 2 h

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,2 dl fullkornsmjöl
  • ¼ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 125 g/ 1,2 dl smör
  • 2,25 dl + 2 msk strösocker (uppdelad användning)
  • 1 ägg
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk mald kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål.
  3. Lägg smör, 2,25 dl socker, ägg och vanilj i kannan och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 3 eller 4.
  6. Mixa i 30 sek (använd tampen vid behov) tills konsistensen blir krämig. Häll blandningen från kannan till skålen med de torra ingredienserna och blanda ihop.
  7. Ställ degen i kylen i 1 timme.
  8. Blanda 2 msk socker och kanel. Forma degen till bollar. Rulla i kanel/socker-blandningen. Lägg på en bakplåt.
  9. Baka i ugnen i 10 min. Låt svalna.