Klassiska kakor med socker och kanel, enkla att göra och därmed perfekt att baka tillsammans med barnen.
Snickerdoodles
Mängd: 24 kakor
Tid: 2 h
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 1,2 dl fullkornsmjöl
- ¼ tsk bikarbonat
- ½ tsk bakpulver
- 125 g/ 1,2 dl smör
- 2,25 dl + 2 msk strösocker (uppdelad användning)
- 1 ägg
- ½ tsk vaniljextrakt
- 1 tsk mald kanel
Gör så här
- Sätt ugnen på 180°C.
- Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål.
- Lägg smör, 2,25 dl socker, ägg och vanilj i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten sakta till 3 eller 4.
- Mixa i 30 sek (använd tampen vid behov) tills konsistensen blir krämig. Häll blandningen från kannan till skålen med de torra ingredienserna och blanda ihop.
- Ställ degen i kylen i 1 timme.
- Blanda 2 msk socker och kanel. Forma degen till bollar. Rulla i kanel/socker-blandningen. Lägg på en bakplåt.
- Baka i ugnen i 10 min. Låt svalna.