Chipotle-chili och färsk koriander ger en Mexikansk ton på denna ostfondue. Servera med tortillachips, rökt korv och ångade grönsaker!
Chipotle Ostfondue
Mängd: 1 L
Tid: 15 min
Ingredienser
- 2,5 dl öl (lager)
- 2 tsk citronsaft
- 1 msk majsstärkelse
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 1 – 1,5 chipotle chilipeppar
- 1/4 tsk mald muskot
- 1 tsk färskmalen svart peppar
- 225 g Gruyere ost, tärnad
- 225 g Emmental ost, tärnad
- 1 msk hackad färsk koriander
Gör så här
- Lägg alla ingredienser förutom koriander i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 2-3 min eller tills blandningen är jämn och varm.
- Sänk hastigheten till 4. Ta bort lockpluggen på locket.
- Lägg ned koriander genom öppningen i locket. Sätt på lockpluggen igen och mixa i ytterligare 10 sekunder.
- Häll över blandningen i fonduegrytan.
- För ostfondue, börja alltid med tärnade ostar, gärna kalla från kylskåpet.