Chipotle Ostfondue

Chipotle-chili och färsk koriander ger en Mexikansk ton på denna ostfondue. Servera med tortillachips, rökt korv och ångade grönsaker!

Chipotle Ostfondue

Mängd: 1 L
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 2,5 dl  öl (lager)
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 – 1,5 chipotle chilipeppar
  • 1/4 tsk mald muskot
  • 1 tsk färskmalen svart peppar
  • 225 g Gruyere ost, tärnad
  • 225 g Emmental ost, tärnad
  • 1 msk hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser förutom koriander i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 2-3 min eller tills blandningen är jämn och varm.
  5. Sänk hastigheten till 4. Ta bort lockpluggen på locket.
  6. Lägg ned koriander genom öppningen i locket. Sätt på lockpluggen igen och mixa i ytterligare 10 sekunder.
  7. Häll över blandningen i fonduegrytan.
  8. För ostfondue, börja alltid med tärnade ostar, gärna kalla från kylskåpet.