En plånbokvänlig mix av bladgrönt skapar denna färgstarka pesto med grönkål, spenat, pumpafrön och rostad paprika.

Grönkålspesto

Mängd: 300 g
Tid: 20 min

Kanna: TNC 5200 2 Liters kanna, för kannor med bredare botten, öka mängden ingredienser.

Ingredienser

  • 1,2 dl olivolja
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1/4 (60 g) rostad (röd) paprika
  • 2 rostade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk färsk timjan, finhackad
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk rostade pumpafrön
  • 1,2 dl (20 g) färsk spenat
  • 1/4 tsk salt
  • 1/8 tsk svartpeppar
  • 270 g grönkål, hackad eller riven

Gör så här

  1. Blanchera grönkålen i en stor skål med kokande, saltat vatten, ca 4 minuter. Häll bort det kokande vattnet och lägg ned is och vatten i skålen. Sila. Pressa bort så mycket vatten som möjligt ur grönkålen för hand.
  2. Lägg alla ingredienser i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1 till en början.
  4. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 7.
  5. Använd ON/OFF brytaren som pulsfunktion 15-20 gånger. Använd tampen för att trycka ned ingredienserna mot bladen.
  6. Servera med pasta eller som dipp med bröd/bruschetta.