En plånbokvänlig mix av bladgrönt skapar denna färgstarka pesto med grönkål, spenat, pumpafrön och rostad paprika.
Grönkålspesto
Mängd: 300 g
Tid: 20 min
Kanna: TNC 5200 2 Liters kanna, för kannor med bredare botten, öka mängden ingredienser.
Ingredienser
- 1,2 dl olivolja
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 1/4 (60 g) rostad (röd) paprika
- 2 rostade vitlöksklyftor
- 1/2 tsk färsk timjan, finhackad
- 1 tsk citronsaft
- 2 msk rostade pumpafrön
- 1,2 dl (20 g) färsk spenat
- 1/4 tsk salt
- 1/8 tsk svartpeppar
- 270 g grönkål, hackad eller riven
Gör så här
- Blanchera grönkålen i en stor skål med kokande, saltat vatten, ca 4 minuter. Häll bort det kokande vattnet och lägg ned is och vatten i skålen. Sila. Pressa bort så mycket vatten som möjligt ur grönkålen för hand.
- Lägg alla ingredienser i kannan i ovannämnd ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 7.
- Använd ON/OFF brytaren som pulsfunktion 15-20 gånger. Använd tampen för att trycka ned ingredienserna mot bladen.
- Servera med pasta eller som dipp med bröd/bruschetta.