En söt soppa med sting i. En perfekt vardagsmiddag eller som förrätt till helgens bjudning. Garnera med hackad koriander, jordnötter och gräddfil eller creme fraiche.
Thailändsk Pumpasoppa
Mängd: 1 L
Tid: 10 min
Ingredienser
- 1/2 lök, skalad och hackad
- 1 msk olivolja
- 1,5 tsk tomatpuré
- 300 g pumpa
- 1 msk färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 3,5 dl hönsbuljong
- 1,2 dl kokosgrädde
- 1,2 dl kokosmjölk
- 1,5 tsk grön chili, finhackad
- 1,5 tsk pressad citron
- salt och peppar efter smak
Gör så här
- Fräs löken i olivolja i en panna tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré, pumpa, ingefära, vitlök, buljong, kokosgrädde och kokosmjölk. Blanda runt ordentligt tills allt är genomvarmt.
- Häll över ingredienserna från stekpannan till kannan och tillsätt chili och citronjuice och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 2,5 min eller tills den är helt slät.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan garnerad med hackad koriander, jordnötter, creme fraiche eller yoghurt.