Thailändsk pumpasoppa

En söt soppa med sting i. En perfekt vardagsmiddag eller som förrätt till helgens bjudning. Garnera med hackad koriander, jordnötter och gräddfil eller creme fraiche.

Thailändsk Pumpasoppa

Mängd: 1 L
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 1/2 lök, skalad och hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk tomatpuré
  • 300 g pumpa
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3,5 dl hönsbuljong
  • 1,2 dl kokosgrädde
  • 1,2 dl kokosmjölk
  • 1,5 tsk grön chili, finhackad
  • 1,5 tsk pressad citron
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Fräs löken i olivolja i en panna tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré, pumpa, ingefära, vitlök, buljong, kokosgrädde och kokosmjölk. Blanda runt ordentligt tills allt är genomvarmt.
  2. Häll över ingredienserna från stekpannan till kannan och tillsätt chili och citronjuice och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  5. Mixa i 2,5 min eller tills den är helt slät.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan garnerad med hackad koriander, jordnötter, creme fraiche eller yoghurt.