Apelsin, chilisås och ingefära är bara några av de ingredienser som förvandlar vanlig pesto till en Asien-inspirerad sås.
Asiatisk Pestosås
Mängd: 240 ml
Tid: 10 min
Ingredienser
- 60 ml apelsinjuice
- 2 msk risvinäger
- 2 msk sesamolja
- 1 msk sojasås
- 2 tsk hoisinsås
- ½ tsk asiatisk chilisås
- 4-5 dl spenat (60 g) färsk spenat
- 0,5 dl (10 g) färsk koriander , hackad
- 8 st färska basilikablad
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk färsk ingefära
- ½ tsk rivet apelsinskal
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 15 sekunder, samtidig som du använder tampern för att pressa ned ingredienserna mot bladen.