Dessa luftiga bullar är ett perfekt tillbehör till varje festmåltid, och passar utmärkt tillsammans med honungssmör. Se till bara att inte överarbeta degen, resultatet ska bli luftigt!
Sötpotatisbullar
Mängd: 14 bullar
Tid: 35 min
Ingredienser
- 5,5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2½ tsk bakpulver
- 2 msk brunt socker
- 1,2 dl (110 g) smör
- 2,5 dl (225 g) sötpotatis, kokt
- 1,8 dl buttermilk (finns ej i Sverige, men det är egentligen bara mjölk med lite vinäger, kan bytas ut mot ex kärnmjölk).
Gör så här
- Sätt ugnen på 230°C. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg ned mjöl, salt, bakpulver och brunt socker i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket. Välj hastighet 6 och pulsa 5 till 6 gånger för att blanda ihop ingredienserna. Stäng sedan av maskinen.
- Ta av locket och lägg ned kallt smör och kokt sötpotatis. Säkra locket igen och välj hastighet 8. Pulsa 10 till 12 gånger eller tills mjölet ser ut som blöt sand.
- Ta bort lockpluggen och tillsätt filmjölken genom öppningen. Fortsätt att pulsa 15 till 18 gånger, eller tills degen i kannan släpper från knivbladen.
- Häll ut degen på mjölad köksbänk. Kavla ut så att den blir ca 2,5 cm tjock. Tryck/skär ut önskad storlek på bullarna och lägg dom på bakplåtspapper.
- Bakas i ugnen i 12 minuter eller tills bullarna blir gyllenbruna.