Sötpotatisbullar

Dessa luftiga bullar är ett perfekt tillbehör till varje festmåltid, och passar utmärkt tillsammans med honungssmör. Se till bara att inte överarbeta degen, resultatet ska bli luftigt!

Sötpotatisbullar

Mängd: 14 bullar
Tid: 35 min

Ingredienser

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2 msk brunt socker
  • 1,2 dl (110 g) smör
  • 2,5 dl (225 g) sötpotatis, kokt
  • 1,8 dl buttermilk (finns ej i Sverige, men det är egentligen bara mjölk med lite vinäger, kan bytas ut mot ex kärnmjölk).

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230°C. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg ned mjöl, salt, bakpulver och brunt socker i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket. Välj hastighet 6 och pulsa 5 till 6 gånger för att blanda ihop ingredienserna. Stäng sedan av maskinen.
  3. Ta av locket och lägg ned kallt smör och kokt sötpotatis. Säkra locket igen och välj hastighet 8. Pulsa 10 till 12 gånger eller tills mjölet ser ut som blöt sand.
  4. Ta bort lockpluggen och tillsätt filmjölken genom öppningen. Fortsätt att pulsa 15 till 18 gånger, eller tills degen i kannan släpper från knivbladen.
  5. Häll ut degen på mjölad köksbänk. Kavla ut så att den blir ca 2,5 cm tjock. Tryck/skär ut önskad storlek på bullarna och lägg dom på bakplåtspapper.
  6. Bakas i ugnen i 12 minuter eller tills bullarna blir gyllenbruna.