Cherry Ripe Cups

Ett nyttigare alternativ till den färdigköpta chokladkakan. Dessa små munsbitar är perfekta att ha i kylen/frysen hemma – redo när sötsuget kickar in. Recept av @coconutbowls @rainbownourishments

Cherry Ripe Cups

Mängd:10 st
Tid:

Ingredienser

  • 175 g finhackad choklad
  • 2 msk kakaosmör eller kokosolja
    eller
  • 160 g hackat kakaosmör
  • 4 msk kakaopulver
  • 3 msk sirap
  • 200 g körsbär utan kärnor, färska eller frysta
  • 35 g riven kokos
  • 2 msk kakaosmör eller kokosolja

Gör så här

1. Om du har köpt färdig choklad, smält det då i ett vattenbad. För att göra egen choklad, smält kakaosmör i ett vattenbad, rör sedan ihop det med kakaopulver och sirap.

2. Fördela sedan ½ msk smält choklad i botten på silikonformen/cupcake formarna. Ställ in i frysen.

3. För körsbärsfyllningen: Lägg ned körsbären i en kastrull med en skvätt vatten. På medelvärme ska detta sedan värmas upp till syltliknande konsistens. Häll sedan över det till Vitamix kannan och fäst locket. Mixa på låg hastighet till en slät konsistens, blanda sedan ned riven kokos och kakaosmör.

4. Fördela sedan försiktigt körsbärsmixen i formarna, försök att inte låta det röra kanterna.

5. Häll sedan över resterande smält choklad över körsbärsmixen i formarna. Dekorera som du själv önskar.

6. Lägg in formarna i frysen igen för åtminstone en timme, så att chokladen stelnar ordentligt. Enjoy!