En trevlig glutenfri ersättare för vanligt tunnbröd, passar även perfekt att servera som tilltugg toppad med grönsaker och någon god röra.
Sötpotatisknäcke
Mängd: 6 st knäckebröd
Tid: 5 min
Ingredienser
- 5 stora ägg
- 1 sötpotatis, ugnsbakad och skalad
- o,6 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk malen svartpeppar
- 3,5 dl mandelmjöl
- 3 tsk kokosolja
Gör så här
- Lägg ned ägg, sötpotatis, vatten, salt och peppar i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Medan mixern är igång, ta bort plastpluggen på locket och häll sakta ned mandelmjölet i blandningen.
- Mixa i 45 sekunder. Använd tampern vid behov.
- Häll över smeten i en ugnssäker form.
- Värm 1/2 tsk kokosolja på medelvärme i en stekpanna.
- Lägg ned två portioner smet i stekpannan, använd en slickepott för att sprida ut till ca 15 cm stora tunnbröd.
- Låt bröden stekas ca 2 minuter på vardera sida.
- Lägg sedan över det på en plåt och låt svalna.