En trevlig glutenfri ersättare för vanligt tunnbröd, passar även perfekt att servera som tilltugg toppad med grönsaker och någon god röra.

Sötpotatisknäcke

Mängd: 6 st knäckebröd
Tid: 5 min

Ingredienser

  • 5 stora ägg
  • 1 sötpotatis, ugnsbakad och skalad
  • o,6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 3 tsk kokosolja

Gör så här

  1. Lägg ned ägg, sötpotatis, vatten, salt och peppar i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Medan mixern är igång, ta bort plastpluggen på locket och häll sakta ned mandelmjölet i blandningen.
  5. Mixa i 45 sekunder. Använd tampern vid behov.
  6. Häll över smeten i en ugnssäker form.
  7. Värm 1/2 tsk kokosolja på medelvärme i en stekpanna.
  8. Lägg ned två portioner smet i stekpannan, använd en slickepott för att sprida ut till ca 15 cm stora tunnbröd.
  9. Låt bröden stekas ca 2 minuter på vardera sida.
  10. Lägg sedan över det på en plåt och låt svalna.