Med massvis av bär, frukt, nötter och frön är dessa bars både mättande och nyttiga, och passar perfekt att ta med sig som mellanmål.

Chiabars med Torkad Frukt

Mängd: 6 st bars
Tid: 5 min

Ingredienser

  • 1,2 dl (85 g) mandlar, skållade
  • 1,2 dl (50 g) pekannötter, rostade
  • 0,5 dl (30 g) solrosfrön, rostade
  • 0,5 dl (35 g) linfrön
  • 0,5 dl (40 g) torkade blåbär
  • 0,5 dl (35 g)  torkade körsbär
  • 0,5 dl (25 g) torkade tranbär
  • 2 msk torkade gojibär
  • 1 msk Lucumapulver
  • 2 msk hampafrön
  • 0,8 dl chiagelé
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Smörj en 13×23-cm bakform med kokosolja och ställ åt sidan.
  2. Lägg ned mandlar och pekannötter i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 7.
  4. Pulsa 2-3 gånger för att hacka nötterna. Häll sedan över de hackade nötterna till en bakbunke.
  5. Skölj kannan och lägg sedan ned solrosfrö, linfrö, torkad frukt, och lucumapulver i kannan och fäst locket.
  6. Välj hastighet 7.
  7. Pulsa (genom att starta och stäng av maskinen snabbt) 15-20 gånger. Blanda samman med nötterna i bakbunken.
  8. Tillsätt hampfrö, chiagelé, och honung till bunken och blanda ihop ordentligt.
  9. Pressa ut blandningen i bakformen. Täck över med plast och låt stå i kylen över natten – dela sedan i 6 bitar.

Tips! För att göra Chiagelé lägger du ned 1,2 dl vatten och 3 msk chiafrön i kannan och fäster locket. Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 35 till 45 sekunder. För att göra receptet veganskt,  byt bara ut honungen mot lönnsirap eller agave.

Lämna ett meddelande

Din e-postadress kommer inte publiceras.