Den här salladen är perfekt festmat! Ingefära – och sesamdressingen kan dessutom med fördel användas för att marinera kyckling och biff, eller som dippsås för sushi och sashimi.
Asiatisk sparrissallad
Mängd: 60 ml dressing
Tid: 15 min
Kanna: Ascent Mixerbägare 600 ml (för större behållare, öka mängden ingredienser)
Ingredienser
- 200 g gröna bönor
- 110 g sparris
- 150 g bondbönor
- 2 msk sesamolja
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 1 msk sesamfrön
- 2 msk soja (med låg salthalt)
- 1 msk rostade jordnötter
- 5 g hackad färsk koriander
Gör så här
- Ånga sparris, gröna bönor och bondbönor tillsammans i 6 minuter, tills de mjuknat.
- Medan grönsakerna ångas, värm sesamoljan i en liten stekpanna på medelvärme, addera ingefära, vitlök och sesamfrön och rosta i 2-3 minuter.
- Låt den rostade blandningen svalna. Häll sedan över i 600 ml behållaren. Addera soja och jordnötter. Fäst knivbasen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder.
- Blanda sedan grönsakerna med dressingen samt hackad koriander.
- Garnera gärna med hackade jordnötter och sesamfrön.