Den här salladen är perfekt festmat! Ingefära – och sesamdressingen kan dessutom med fördel användas för att marinera kyckling och biff, eller som dippsås för sushi och sashimi.

Asiatisk sparrissallad

Mängd: 60 ml dressing
Tid: 15 min

Kanna: Ascent Mixerbägare 600 ml (för större behållare, öka mängden ingredienser)

Ingredienser

  • 200 g gröna bönor
  • 110 g sparris
  • 150 g bondbönor
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 msk soja (med låg salthalt)
  • 1 msk rostade jordnötter
  • 5 g hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Ånga sparris, gröna bönor och bondbönor tillsammans i 6 minuter, tills de mjuknat.
  2. Medan grönsakerna ångas, värm sesamoljan i en liten stekpanna på medelvärme, addera ingefära, vitlök och sesamfrön och rosta i 2-3 minuter.
  3. Låt den rostade blandningen svalna. Häll sedan över i 600 ml behållaren. Addera soja och jordnötter. Fäst knivbasen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
  4. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder.
  5. Blanda sedan grönsakerna med dressingen samt hackad koriander.
  6. Garnera gärna med hackade jordnötter och sesamfrön.