Kimchi på Rädisor

Klassisk koreansk banchan som vanligtvis serveras med varje måltid.

Kimchi på Rädisor

Mängd: 
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 120 ml vatten
  • 3 msk havssalt
  • 3 msk plommonsås
  • 2 kg rädisor
  • 175 g färsk gräslök
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 lök, skalad, halverad
  • 3 st röda chilifrukter
  • 6 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 bit ingefära (10 g), skalad
  • 2 msk saltad räksås/räkpasta
  • 2 msk vitt kokt ris, avsvalnat
  • 4 msk paprikapulver

Gör så här

  1. Blanda vatten, havssalt och plommonsås i en liten skål. Rör runt ordentligt så att allt blir blandat. Ställ sedan åt sidan.
  2. Tvätta och rensa rädisorna, lägg sedan dessa i en stor bunke tillsammans med hackad gräslök. Häll sedan över blandningen med vatten, salt och plommonsås och rör runt. Ställ åt sidan.
  3. Lägg ned fisksås, lök, chilifrukter, vitlök, ingefära, räksås och det kalla riset i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  6. Mixa i 45 sekunder eller till konsistensen blivit slät.
  7. Stäng av och ta bort kannan från motorbasen, ta av locket och rör ned paprikapulver.
  8. Häll sedan blandningen över resten av ingredienserna i den stora bunken.
  9. Skaka lite på bunken och rör runt så att allt blir ordentligt ihopblandat. Täck över med plast och låt stå och dra i kylen över natten.