Klassisk koreansk banchan som vanligtvis serveras med varje måltid.
Kimchi på Rädisor
Mängd:
Tid: 25 min
Ingredienser
- 120 ml vatten
- 3 msk havssalt
- 3 msk plommonsås
- 2 kg rädisor
- 175 g färsk gräslök
- 0,5 dl fisksås
- 1 lök, skalad, halverad
- 3 st röda chilifrukter
- 6 vitlöksklyftor, skalade
- 1 bit ingefära (10 g), skalad
- 2 msk saltad räksås/räkpasta
- 2 msk vitt kokt ris, avsvalnat
- 4 msk paprikapulver
Gör så här
- Blanda vatten, havssalt och plommonsås i en liten skål. Rör runt ordentligt så att allt blir blandat. Ställ sedan åt sidan.
- Tvätta och rensa rädisorna, lägg sedan dessa i en stor bunke tillsammans med hackad gräslök. Häll sedan över blandningen med vatten, salt och plommonsås och rör runt. Ställ åt sidan.
- Lägg ned fisksås, lök, chilifrukter, vitlök, ingefära, räksås och det kalla riset i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 45 sekunder eller till konsistensen blivit slät.
- Stäng av och ta bort kannan från motorbasen, ta av locket och rör ned paprikapulver.
- Häll sedan blandningen över resten av ingredienserna i den stora bunken.
- Skaka lite på bunken och rör runt så att allt blir ordentligt ihopblandat. Täck över med plast och låt stå och dra i kylen över natten.