En härlig mix av svarta bönor, majs, tomat och koriander. Den här matiga salladen blandas med olivolja, vinäger, vitlök och honung för ännu godare smak.
Svarta bönor, majs och koriander
Mängd: 240 ml dressing, 1,25 kg sallad.
Tid: 25 min
Dressing – mixas med fördel i Ascent 600 ml bägare
Ingredienser
- 80 ml sherry vinäger
- 180 ml olivolja
- 1 vitlöksklyfta, skalad, pressad
- 1 msk honung
- salt and peppar
Gör så här
- Lägg ned vinäger, olivolja, vitlök och honung i kannan i angiven ordning och fäst locket, alternativt skruva åt knivsatsen om du använder den lilla bägaren.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 30 sekunder.
- Salta och peppra efter egen smak.
Sallad
Ingredienser
- 850 g konserverade svarta bönor, sköljda
- 2 st majskolvar, grillade/rostade, skär av majskornen från kolven. (Kan även bytas ut mot konserverade majs).
- 3 tomater, tärnade
- 20 g (½ cup)färsk koriander
Gör så här
- Lägg ned svarta bönor, majs, tomater och koriander i en skål, ringla över den mixade vinägretten och blanda runt.