Svarta bönor, majs och koriander

En härlig mix av svarta bönor, majs, tomat och koriander. Den här matiga salladen blandas med olivolja, vinäger, vitlök och honung för ännu godare smak.

Svarta bönor, majs och koriander

Mängd: 240 ml dressing, 1,25 kg sallad.
Tid: 25 min

Dressing – mixas med fördel i Ascent 600 ml bägare

Ingredienser

  • 80 ml sherry vinäger
  • 180 ml olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skalad, pressad
  • 1 msk honung
  • salt and peppar

Gör så här

  1. Lägg ned vinäger, olivolja, vitlök och honung i kannan i angiven ordning och fäst locket, alternativt skruva åt knivsatsen om du använder den lilla bägaren.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 30 sekunder.
  5. Salta och peppra efter egen smak.

Sallad

Ingredienser

  • 850 g konserverade svarta bönor, sköljda
  • 2 st majskolvar, grillade/rostade, skär av majskornen från kolven. (Kan även bytas ut mot konserverade majs).
  • 3 tomater, tärnade
  • 20 g (½ cup)färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg ned svarta bönor, majs, tomater och koriander i en skål, ringla över den mixade vinägretten och blanda runt.