En härlig mix av svarta bönor, majs, tomat och koriander. Den här matiga salladen blandas med olivolja, vinäger, vitlök och honung för ännu godare smak.

Svarta bönor, majs och koriander

Mängd: 240 ml dressing, 1,25 kg sallad.
Tid: 25 min

Dressing – mixas med fördel i Ascent 600 ml bägare

Ingredienser

  • 80 ml sherry vinäger
  • 180 ml olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, skalad, pressad
  • 1 msk honung
  • salt and peppar

Gör så här

  1. Lägg ned vinäger, olivolja, vitlök och honung i kannan i angiven ordning och fäst locket, alternativt skruva åt knivsatsen om du använder den lilla bägaren.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 30 sekunder.
  5. Salta och peppra efter egen smak.

Sallad

Ingredienser

  • 850 g konserverade svarta bönor, sköljda
  • 2 st majskolvar, grillade/rostade, skär av majskornen från kolven. (Kan även bytas ut mot konserverade majs).
  • 3 tomater, tärnade
  • 20 g (½ cup)färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg ned svarta bönor, majs, tomater och koriander i en skål, ringla över den mixade vinägretten och blanda runt.