Jiaozi är kinesiska dumplings fyllda med kött och grönsaker. Dessa goda små degknyten serveras ofta under det kinesiska nyåret.
Grön Jiaozi
Mängd: 30 st dumplings
Tid: 2 h och 45 min
Fyllning
Ingredienser
- 8 st selleristjälkar, dela på hälften, blanchera
- 300 g fläskfilé
- 2 tsk neutral olja
- 1 salladslök, vita delen
- 1 bit färsk ingefära
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk Chinese five-spice pulver
- 4 tsk sojasås
Gör så här
- Lägg ned sellerin i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 3 och pulsa 7 till 10 gånger, eller tills den blir grovt hackad. Häll av eventuell vätska.
- Häll över sellerin till en bunke.
- Lägg ned fläskköttet, olja, lök, ingefära, paprikapulver, Chinese five-spice pulver, och sojasås i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 5. Mixa i 30 sekunder, och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
- Häll över till bunken med selleri, allt ska vara ordentligt blandat. Förvara i kylskåp tills det ska användas.
Deg
Ingredienser
- 2 tsk salt
- 4,75 dl (310 g) vetemjöl
- 30 g spenat
- 0,8 dl ml vatten
Gör så här
- Blanchera spenaten och pressa ur vätskan. Lägg sedan ned mjöl, spenat, salt och vatten i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 5 och pulsa 15 till 20 gånger för att blanda samman allt. Om blandningen är för torr, tillsätt mer vatten, 1 msk åt gången. Om degen är för löst, tillsätt lite mjöl.
- Häll över degen i en bunke, täck med plast och låt stå i kylen i 30 minuter.
- Rulla ut degen till en tunn lång rulle 1, dela sedan i 2.5cm stora bitar. Kavla sedan ut varje bit till små pannkakor, på ca 6 cm.
- Lägg på ½ msk fläskblandning på varje pannkaka och förslut ordentligt genom att pressa ihop kanterna.
- Koka dumplingarna i 15 minuter eller tills du ser att det är klart. Servera omedelbart.