Jiaozi är kinesiska dumplings fyllda med kött och grönsaker. Dessa goda små degknyten serveras ofta under det kinesiska nyåret.

Grön Jiaozi

Mängd: 30 st dumplings
Tid: 2 h och 45 min

Fyllning

Ingredienser

  • 8 st selleristjälkar, dela på hälften, blanchera
  • 300 g fläskfilé
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 salladslök, vita delen
  • 1 bit färsk ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk Chinese five-spice pulver
  • 4 tsk sojasås

Gör så här

  1. Lägg ned sellerin i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 3 och pulsa 7 till 10 gånger, eller tills den blir grovt hackad. Häll av eventuell vätska.
  3. Häll över sellerin till en bunke.
  4. Lägg ned fläskköttet, olja, lök, ingefära, paprikapulver, Chinese five-spice pulver, och sojasås i  kannan och fäst locket.
  5. Välj hastighet 1.
  6.  Starta maskinen och öka till hastighet 5. Mixa i 30 sekunder, och använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.
  7. Häll över till bunken med selleri, allt ska vara ordentligt blandat. Förvara i kylskåp tills det ska användas.

Deg

Ingredienser

  • 2 tsk salt
  • 4,75 dl (310 g) vetemjöl
  • 30 g spenat
  • 0,8 dl ml vatten

Gör så här

  1. Blanchera spenaten och pressa ur vätskan. Lägg sedan ned mjöl, spenat, salt och vatten i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 5 och pulsa 15 till 20 gånger för att blanda samman allt. Om blandningen är för torr, tillsätt mer vatten, 1 msk åt gången. Om degen är för löst, tillsätt lite mjöl.
  3. Häll över degen i en bunke, täck med plast och låt stå i kylen i 30 minuter.
  4. Rulla ut degen till en tunn lång rulle  1, dela sedan i 2.5cm stora bitar. Kavla sedan ut varje bit till små pannkakor, på ca 6 cm.
  5. Lägg på ½ msk fläskblandning på varje pannkaka och förslut ordentligt genom att pressa ihop kanterna.
  6. Koka dumplingarna i 15 minuter eller tills du ser att det är klart. Servera omedelbart.