Harissa – och sirapsglaserade morötter

En enkel rätt som kan ätas som den är, eller serveras som tillbehör.

Harissa – och sirapsglaserade morötter

Mängd: 700 g
Tid: 45 min

Kanna: Ascent 600 ml behållare

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl lönnsirap
  • 1 msk harissa pasta
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk malen svartpeppar
  • 900 g morötter (både gula och orangea) dela i 5 cm stora stavar.
  • 1 citron

Gör så här

  1. Lägg ned vitlök, olja, lönnsirap, harissa pasta, salt och peppar i behållaren och fäst knivsatsen. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
  2. Välj hastighet 1. Starta, och öka till högsta hastighet. Mixa i 20 sekunder.
  3. Häll över såsen på morötterna tillsammans med några citronklyftor. Placera på en bakplåt baka i ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Notis: Det går såklart att göra detta i vanliga Vitamix kannor också, dock behöver mängden ökas på beroende på vilken kanna som används, ett tips är att tänka att ingredienserna ska täcka knivbladen, detta för att de ska komma åt och mixa innehållet. Gör gärna extra mycket dressing och spara sedan i kylen i en lufttät burk!