Den hemmagjorda jalapeñosirapen håller i kylskåp i uppemot 2 veckor. Alternativt frys in i mindre portioner för att förvara under en längre tid.
Jalapeno Tequila Cocktail
Mängd: 3 glas
Tid: 25 minuter
Jalapeñosirap
Ingredienser
- 1,8 dl vatten
- 1,8 dl strösocker
- 1,5 jalapeño, utan kärnor
- 2,5 dl (40 g) färsk basilika, blancherade
- 1,2 dl (20 g) färsk koriander, hackad
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastigheten.
- Mixa i 30 sekunder. Sila.
Jalapeño Tequila Cocktail
Ingredienser
- 90 ml tequila
- 0,6 dl pressad limejuice
- 0,6 dl jalapeñosirap
- 4,5 dl is
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastigheten.
- Mixa i 30 sekunder.