Med rosmarin, vitlök och parmesanost är dessa perfekta till förrätt eller som tillbehör.

Chickpea Fries

Mängd: 12 portioner

Tid: 15 min

Ingredienser

  • 455 g torkade kikärtor
  • 660 ml (2¾ kopp) standardmjölk
  • 1 tesked hackad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 60 g (½ kopp) riven parmesan
  • 240 ml (1 kopp) olja till fritering

 

Gör så här:

  1. Lägg de torkade kikärtorna i kannan och sätt på locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Slå på maskinen och öka hastigheten till max. Mixa i 30 sekunder.
  4. Lägg åt sidan 1 kopp (150g) av kikärtsmjölet att rulla färdiga fries i. Ha det i en lufttät behållare.
  5. Ha i mjölk, rosmarin och riven vitlök i en panna. Låt det koka upp och sänk därefter värmen så det får småkoka i 5 min.
  6. Vispa ner mjölet och höj temperaturen till medelvärme. Koka en minut eller två tills dess att blandningen börjar släppa från pannans kanter.
  7. Ha i blandningen i kannan, tillsätt parmesan och sätt på locket.
  8. Välg hastighet 1.
  9. Slå på maskinen och öka sakta till max hastighet. Mixa i 30 sekunder.
  10. Täck en eldfast form med plastfolie, tillräckligt för att täcka över blandningn också. Fördela blandningen jämt i formen.
  11. Låt formen stå i kylskåp 2-3 timmar tills att blandningen är stelnat.
  12. Ta bort plastfolien och skär upp drygt 1cm breda bitar.
  13. Värm upp oljan till 180 grader i en liten panna
  14. Rulla friesen i det extra kikärtsmjölet och stek sedan 4-5st i taget tills de är gyllengula.
  15. Servera omedelbart.

Efter fritering strö över mer färsk parmesan och hackad rosmarin. Sweet chili vitlökssås är en god dipp till, tillsammans med en srirachamayo.

Lämna ett meddelande

E-postadressen publiceras inte.