Med rosmarin, vitlök och parmesanost är dessa perfekta till förrätt eller som tillbehör.
Chickpea Fries
Mängd: 12 portioner
Tid: 15 min
Ingredienser
- 455 g torkade kikärtor
- 660 ml (2¾ kopp) standardmjölk
- 1 tesked hackad rosmarin
- 1 vitlöksklyfta
- 60 g (½ kopp) riven parmesan
- 240 ml (1 kopp) olja till fritering
Gör så här:
- Lägg de torkade kikärtorna i kannan och sätt på locket.
- Välj hastighet 1.
- Slå på maskinen och öka hastigheten till max. Mixa i 30 sekunder.
- Lägg åt sidan 1 kopp (150g) av kikärtsmjölet att rulla färdiga fries i. Ha det i en lufttät behållare.
- Ha i mjölk, rosmarin och riven vitlök i en panna. Låt det koka upp och sänk därefter värmen så det får småkoka i 5 min.
- Vispa ner mjölet och höj temperaturen till medelvärme. Koka en minut eller två tills dess att blandningen börjar släppa från pannans kanter.
- Ha i blandningen i kannan, tillsätt parmesan och sätt på locket.
- Välg hastighet 1.
- Slå på maskinen och öka sakta till max hastighet. Mixa i 30 sekunder.
- Täck en eldfast form med plastfolie, tillräckligt för att täcka över blandningn också. Fördela blandningen jämt i formen.
- Låt formen stå i kylskåp 2-3 timmar tills att blandningen är stelnat.
- Ta bort plastfolien och skär upp drygt 1cm breda bitar.
- Värm upp oljan till 180 grader i en liten panna
- Rulla friesen i det extra kikärtsmjölet och stek sedan 4-5st i taget tills de är gyllengula.
- Servera omedelbart.
Efter fritering strö över mer färsk parmesan och hackad rosmarin. Sweet chili vitlökssås är en god dipp till, tillsammans med en srirachamayo.