Denna vinägrett gjord på rostade grönsaker passar utmärkt att ringla över det godaste gröna säsongen har att erbjuda – garnera sedan med lök, blåmögelost och pinjenötter.

Vintergrönsaker med vinägrett

Mängd: 4-6 portioner
Tid:1 h

Grönsakerna

Ingredienser

  • 3,5 dl friséesallad, riven
  • 60 g radicchio (rosensallat), riven
  • 30 g  ruccola
  • 60 g spenat
  • 18 blad Belgisk endivesallad
  • 12 st rödlökar, grillade
  • 90 g smulad blåmögelost
  • 6 msk rostade pinjenötter

Gör så här

  1. Tvätta och torka frisée, radicchio, ruccola och spenat. Häll över i en skål och blanda ihop.
  2. Lägg ut endive- bladen på en kyld tallrik och toppa med frisée-mixen. Garnera med den grillade löken, blåmögelosten och pinjenötterna.

Vinägrett

Ingredienser

  • 1,8 dl hackad purjolök
  • 1½ dl tärnad paprika (olika färger), ångkokt
  • 1½ dl hackad gul lök
  • 1½ dl stjälkselleri
  • 60 g  morötter, halverade
  • 1,2 dl tärnad zucchini
  • 1,2 dl tärnad gul squash (kan bytas ut mot vanlig zucchini).
  • 0,5 dl hackade tomater
  • 5 msk olivolja
  • Grönsaksbuljong (efter egen smak)
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1½ tsk hel svartpeppar
  • 1 tsk pressad vitlök
  • ¼ tsk salt
  • 3 msk färska örter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°C. Blanda runt alla grönsaker i olivolja och häll sedan ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 45-60 min.
  2. Lägg ned de varma grönsakerna i kannan och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka sakta till högsta hastighet.
  5. Mixa i 1 minut, tills blandningen får en helt slät konsistens. Det ska bli till en lös så så om det behövs – addera med buljong.
  6. Addera sedan resterande ingredienser, förutom de färska örterna. Mixa tills allt är ordentligt blandat.
  7. Blanda sedan ned örterna.
  8. Ringla dressingen över salladen och servera!

 

Lämna ett meddelande

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *