Farro – och Butternutpumpa Sallad

Denna sallad passar utmärkt under höst och vinter då den innehåller pumpa och tranbär. Serveras tillsammans med vår fantastiskt goda päronvinägrett.
Farro är ett ursprungsvete från Italien, det går dock lika bra at byta ut mot exempelvis matvete.

Farro – och Butternutpumpa Sallad

Mängd: 10 serveringar
Tid: 1 h 40 min

Ingredienser

  • 4,75 dl (350 g) kokt farro, avsvalnat
  • 400 g ugnsrostad butternutpumpa,  avsvalnat, delad i bitar
  • ½ (125 g) rödlök, i tunna skivor
  • 2,5 dl (100 g) färska osötade tranbär, eller tinade frysta
  • 2,5 dl (100 g) pekannötter, hackade
  • 2,5 dl (100 g), ca ett knippe, färsk bladpersilja
  • 360 ml vinägrett på rostade päron

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i en stor skål och blanda.
  2. Täck över skålen och ställ in i kylen i 1-2 timmar innan servering.