Bowl med blomkålsris istället för vanligt ris. Smaksatt med koriander och lime. Skapa resten av bowlen precis som du själv önskar.

Bowl med blomkålsris

Mängd: 8 port
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud (1,175 g) delad i bitar
  • 2 msk olivolja
  • Pressad juice från 2 limefrukter
  • 1 knippe (15 g) färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Lägg ned blomkålsbitarna i Vitamix kannan, addera sedan vatten, bara så mycket att blomkålen flyter upp ovanför kniven. Fäst locket.
  2. Välj hastighet 6. Pulsa 5 gånger, tills blomkålen är hackat till en storlek som motsvarar ris. Sila bort vattnet och låt blomkålen torka något.
  3. Tillaga riset i två omgångar för att det ska få plats. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Addera hälften av blomkålen och stek i 3-5 minuter. Häll sedan över till en stor skål.
  4. Upprepa ovanstående process med resten av olivoljan och blomkålen. Blanda sedan all tillagad blomkål med koriander och lime.