Bellini med päron och granatäpple

Denna enkla päron och honungspuré passar perfekt med granatäpple och rosé – och kombinationen blir en fantastiskt god Bellini.

Bellini med päron och granatäpple

Mängd: 6 port
Tid: 25 min

Ingredienser

  • 3 st (300 g) mogna päron, utan kärnhus, delad i bitar
  • 60 ml honung
  • 240 ml vatten
  • 6 msk granatäpplekärnor, 1 msk per glas
  • 1,080 ml)rosé, eller mousseande vin (alternativt kolsyrat vatten för att göra den alkoholfri), fördelat i 6 st glas.

Gör så här

  1. Lägg ned päron, honung och vatten i en liten kastrull på medelvärme. Låt sjuda i 10-12 minuter, tills päronen mjuknat och vätskan minskat med ca hälften.
  2. Låt blandningen svalna något, lägg sedan ned det i Vitamix kannan och fäst locket.
  3. Starta blendern på lägsta hastighet, och öka sedan till högsta. Mixa i 30-45 sekunder, tills puréen är helt slät.
  4. Låt sedan svalna helt.
  5. Fördela sedan 60 ml päronpuré i varje champagneglas.
  6. Addera 1 msk granatäpplekärnor också till varje glas. Toppa till sist med 180 ml mousserande dryck. Rör runt försiktigt innan servering.