Denna enkla päron och honungspuré passar perfekt med granatäpple och rosé – och kombinationen blir en fantastiskt god Bellini.
Bellini med päron och granatäpple
Mängd: 6 port
Tid: 25 min
Ingredienser
- 3 st (300 g) mogna päron, utan kärnhus, delad i bitar
- 60 ml honung
- 240 ml vatten
- 6 msk granatäpplekärnor, 1 msk per glas
- 1,080 ml)rosé, eller mousseande vin (alternativt kolsyrat vatten för att göra den alkoholfri), fördelat i 6 st glas.
Gör så här
- Lägg ned päron, honung och vatten i en liten kastrull på medelvärme. Låt sjuda i 10-12 minuter, tills päronen mjuknat och vätskan minskat med ca hälften.
- Låt blandningen svalna något, lägg sedan ned det i Vitamix kannan och fäst locket.
- Starta blendern på lägsta hastighet, och öka sedan till högsta. Mixa i 30-45 sekunder, tills puréen är helt slät.
- Låt sedan svalna helt.
- Fördela sedan 60 ml päronpuré i varje champagneglas.
- Addera 1 msk granatäpplekärnor också till varje glas. Toppa till sist med 180 ml mousserande dryck. Rör runt försiktigt innan servering.