Perfekt helgfrukost eller brunch under höst och vinterhalvåret. Med butternutpumpa.
Squash Frittata
Mängd: 8 portioner
Tid: 1 timme
Ingredienser
- 8 ägg
- 160 ml standardmjölk
- 4 msk olivolja
- 200 g gul lök
- 150 g grön paprika, utan kärnhus, tärnad,
- 6 persiljekvistar
- 100 g Manchego ost
- 1 nypa paprikapulver
- 1 butternut pumpa, skalad, utan kärnor, skuren i bitar, ugnsrostad
- salt och peppar, att smaka av med
Gör så här
- Lägg ned ägg, mjölk, olivolja, lök, paprika, persilja, ost och paprikapulver i Vitamix kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 8.
- Pulsa 8 till 10 gånger för att hacka grönsakerna och osten.
- Lägg butternut-pumpan i en ugnsäker form.
- Häll sedan över ägg – och grönsaksmixen. Blanda runt försiktigt. Krydda med salt och peppar.
- Baka i ugnen på 80°C i 1 h – 1 h och 15 minuter.