Squash Frittata

Perfekt helgfrukost eller brunch under höst och vinterhalvåret. Med butternutpumpa.

Squash Frittata

Mängd: 8 portioner
Tid: 1 timme

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 160 ml standardmjölk
  • 4 msk olivolja
  • 200 g gul lök
  • 150 g grön paprika, utan kärnhus, tärnad,
  • 6 persiljekvistar
  • 100 g Manchego ost
  • 1 nypa paprikapulver
  • 1 butternut pumpa, skalad, utan kärnor, skuren i bitar, ugnsrostad
  • salt och peppar, att smaka av med

Gör så här

  1. Lägg ned ägg, mjölk, olivolja, lök, paprika, persilja, ost och paprikapulver i Vitamix kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 8.
  3. Pulsa 8 till 10 gånger för att hacka grönsakerna och osten.
  4. Lägg butternut-pumpan i en ugnsäker form.
  5. Häll sedan över ägg – och grönsaksmixen. Blanda runt försiktigt. Krydda med salt och peppar.
  6. Baka i ugnen på 80°C i 1 h – 1 h och 15 minuter.