Visst är det smidigt att köpa färdiga kryddpåsar, men det är faktiskt väldigt enkelt att göra egen kryddblandning också. Prova det till nästa tacofredag! Gör en större mängd och förvara i lufttät behållare så har du för några veckor framåt.

Tacokrydda

Mängd: 320 ml
Tid: 10 minuter

Kanna: Ascent 600 ml behållare (du kan också använda 225 ml skålen, men halvera då mängden ingredienser).

Ingredienser

  • 1,25 dl chilipulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk oregano
  • 4 tsk paprikapulver
  • 4 msk spiskummin
  • 8 tsk salt
  • 8 tsk malen svartpeppar
  • 4 tsk citronskal

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i ovanstående ordning och skruva på knivbasen ordentligt. Tänk på att se till att skruva åt ordentligt (om inte knivbasen sitter korrekt startar inte maskinen).
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till hastighet 10.
  4. Mixa i 10 sekunder eller tills allt är ordentligt ihopblandat!