Denna vinägrett passar utmärkt att ringla över en sallad gjord på bladgrönt, getost, pistagenötter och skivade päron.
Vinägrett på rostade päron
Mängd: 475 ml
Tid: 10 min
Ingredienser
- 2 päron (280 g), utan kärnhus
- ½ (30 g) liten schalottenlök, skalad
- 1 vitlöksklyfta
- 120 ml Champagnevinäger
- 1 dadel, utan kärna, eller 1 msk honung
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- ⅛ tsk malen kanel
- 120 ml druvkärne olja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg päron, schalottenlök och vitlök på en plåt med bakplåtspapper, rosta i ugnen i 12 till 15 minuter, tills de blivit gyllenbruna. Ta ut från ugnen och låt svalna.
- Lägg sedan ned päronen och löken i Vitamix kannan, tillsammans med vinäger, dadel (eller honung), salt, peppar, druvkärne olja och kanel. Fäst locket.
- Starta blendern på lägsta hastighet, öka sedan till högsta hastighet. Mixa i 50 sekunder, eller till önskad konsistens.
One reply on “Vinägrett på rostade päron“
Comments are closed.