Vinägrett på rostade päron

Denna vinägrett passar utmärkt att ringla över en sallad gjord på bladgrönt, getost, pistagenötter och skivade päron.

Vinägrett på rostade päron

Mängd: 475 ml
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 2 päron (280 g), utan kärnhus
  • ½ (30 g) liten schalottenlök, skalad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 120 ml Champagnevinäger
  • 1 dadel, utan kärna, eller 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • ⅛ tsk malen kanel
  • 120 ml druvkärne olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg päron, schalottenlök och vitlök på en plåt med bakplåtspapper, rosta i ugnen i  12 till 15 minuter, tills de blivit gyllenbruna. Ta ut från ugnen och låt svalna.
  3. Lägg sedan ned päronen och löken i Vitamix kannan, tillsammans med vinäger, dadel (eller honung), salt, peppar, druvkärne olja och kanel. Fäst locket.
  4. Starta blendern på lägsta hastighet, öka sedan till högsta hastighet. Mixa i 50 sekunder, eller till önskad konsistens.