Tandoorikrydda

Krydda tacorätter med kyckling, kalkon eller blomkål med denna kryddblandning inspirerad av det indiska köket för en läcker smakmix.
Passar utmärkt att använda i salsa eller guacamole också.

Tandoorikrydda

Mängd: 2,4 dl
Tid: 22 min

Ingredienser

  • 6 msk (35 g) spiskumminfrön
  • 4 tsk (10 g) korianderfrön
  • 7 gröna kardemummakapslar
  • 4 msk (25 g) söt paprika
  • 4 msk (25 g) granulerad vitlök
  • 1,5 tsk kristalliserad ingefära

Gör så här

  1. Stek på medelvärme i en stekpanna: spiskumminfrön, koriander och kardemumma. Rosta tills det börja lukta ordentligt från kryddorna, ca 4-6 minuter. Ta bort från stekpannan och låt svalna.
  2. Lägg ned alla ingredienserna i Vitamix kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  3. Starta blendern på lägsta hastighet och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder, eller till önskad konsistens.

    För att göra 6 st kycklingtacos:
    Blanda 0,5 dl kryddmix med 450 g strimlad kyckling. Gör dina tacos med 6 tortillabröd, Pico de Gallo, picklad rödlök och guacamole.