Tandoorikrydda är perfekt till tacorätter med kyckling, kalkon eller blomkål. En kryddblandning inspirerad av det indiska köket för en läcker smakmix.
Passar även utmärkt att använda i salsa eller guacamole också.
Tandoorikrydda
Ingredienser
- 6 msk (35 g) spiskumminfrön
- 4 tsk (10 g) korianderfrön
- 7 gröna kardemummakapslar
- 4 msk (25 g) söt paprika
- 4 msk (25 g) granulerad vitlök
- 1,5 tsk kristalliserad ingefära
Gör så här
- Stek på medelvärme i en stekpanna: spiskumminfrön, koriander och kardemumma. Rosta tills det börja lukta ordentligt från kryddorna, ca 4-6 minuter. Ta bort från stekpannan och låt svalna.
- Lägg ned alla ingredienserna i Vitamix kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Starta blendern på lägsta hastighet och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder, eller till önskad konsistens.För att göra 6 st kycklingtacos:
Blanda 0,5 dl kryddmix med 450 g strimlad kyckling. Gör dina tacos med 6 tortillabröd, Pico de Gallo, picklad rödlök och guacamole.
Servera tillsammans med hemmagjord Guacamole.