Grillade grönsaker och Quinoasallad

Quinoa är ett fantastiskt växtbaserat protein, lägg till lite grillade säsongsbetonade grönsaker och en färsk örtvinägrett, och du har en utsökt hälsosam rätt som hela familjen kommer att älska. Lägg gärna till de grönsaker som säsongen bjuder på och örter du odlar i din trädgård. Njut!

Grillade grönsaker och Quinoasallad

Mängd: 8 port
Tid: 11 min

Ingredienser

För salladen:

  • 9,5 dl (650 g) kokt quinoa, kall
  • 2 st (350 g) röda paprikor, utan stam och kärnhus
  • 1 st (250 g) rödlök, skalad, delad i fyra klyftor
  • 2 st (375 g) zucchinis, halverade på längden
  • 4,75 dl (175 g) blomkål, delad i små buketter

För dressingen:

  • 120 ml äppelcidervinäger
  • 120 ml kallt vatten
  • 2 msk (30 ml) Dijon senap
  • 2 st limefrukter, skalade
  • 3 msk (45 ml) honung
  • 8 torkade aprikoser
  • 4 st färska myntablad
  • 2 st färska basilikablad
  • 1 msk färsk gräslök

Gör så här

För dressingen:

  1. Lägg ned alla ingredienser i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Kör programmet för Såser och Röror,  eller starta maskinen på lägsta hastighet och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 40-50 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.

För salladen:

  1. Starta grillen på medelhög värme.
    Täck grönsakerna med olja och krydda grönsakerna lätt. Grilla tills grönsakerna blivit mjuka. Ställ åt sidan och låt svalna. Så fort de svalnat, dela grönsakerna i grövre bitar.
  2. I en stor skål; blanda samman grönsaker, quinoa, och ca 3 dl av vinägretten. Klart!