Spenatpesto med persilja

Mixa ihop en spenatpesto med persilja – där spenat och persilja helt enkelt ersätter basilikan i det här receptet som är en smakrik variant på klassisk pesto.

Spenatpesto med persilja

Mängd: 360 ml (anpassat för TNC 5200 2 Liters kanna med smalare design.
För de bredare “low profile” 2 liters kannorna rekommenderar vi att fördubbla mängden ingredienser).

Tid: 15 min

Ingredienser

  • 120 ml olivolja
  • ½ tsk salt
  • 145 g spenat
  • 50 g (1,25 dl) färsk persilja
  • 69 g (1,25 dl) riven parmesan
  • 2 msk valnötter
  • 1 vitlöksklyfta, skalad

Gör så här

  1. Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  4. Mixa i 25-30 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.