Mixa ihop en spenatpesto med persilja – där spenat och persilja helt enkelt ersätter basilikan i det här receptet som är en smakrik variant på klassisk pesto.
Spenatpesto med persilja
Mängd: 360 ml (anpassat för TNC 5200 2 Liters kanna med smalare design.
För de bredare “low profile” 2 liters kannorna rekommenderar vi att fördubbla mängden ingredienser).
Tid: 15 min
Ingredienser
- 120 ml olivolja
- ½ tsk salt
- 145 g spenat
- 50 g (1,25 dl) färsk persilja
- 69 g (1,25 dl) riven parmesan
- 2 msk valnötter
- 1 vitlöksklyfta, skalad
Gör så här
- Lägg ned alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 25-30 sekunder, använd tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.