En dipp av restaurangkvalitet! En varm, krämig mix av spenat, kronärtskocka och parmesan som passar utmärkt att doppa bröd i!
Spenat- och Kronärtskocksdipp
Mängd: 650 ml
Tid: 40 min
Ingredienser
- 1,2 dl majonnäs
- 1,2 dl gräddfil
- 1 citronskiva, skalad
- 285 g fryst spenat
- 1/8 tsk salt
- 1/8 tsk svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta, skalad
- 0,5 dl riven parmesan
- 1,2 dl kronärtskockshjärtan, delade i bitar
Gör så här
- Sätt ugnen på 180° C.
- Lägg alla ingredienser, förutom kronärtskockorna, i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till hastighet 4.
- Mixa i 15 sek. Stäng av maskinen. Ta bort locket och skrapa ned innehållet från kanterna, lägg sedan ned kronärtskockorna.
- Mixa i ytterligare 5 – 10 sek.
- Häll över en ugnssäker form och grädda i ugnen i 20 – 25 min.
- Servera med kex, pitabröd eller grönsaker.