Spenat-och Kronärtskocksdipp

En dipp av restaurangkvalitet! En varm, krämig mix av spenat, kronärtskocka och parmesan som passar utmärkt att doppa bröd i!

Spenat- och Kronärtskocksdipp

Mängd: 650 ml
Tid: 40 min

Ingredienser

  • 1,2 dl majonnäs
  • 1,2 dl gräddfil
  • 1 citronskiva, skalad
  • 285 g fryst spenat
  • 1/8 tsk salt
  • 1/8 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 1,2 dl kronärtskockshjärtan, delade i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180° C.
  2. Lägg alla ingredienser, förutom kronärtskockorna, i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1.
  4. Starta maskinen och öka till hastighet 4.
  5. Mixa i 15 sek. Stäng av maskinen. Ta bort locket och skrapa ned innehållet från kanterna, lägg sedan ned kronärtskockorna.
  6. Mixa i ytterligare 5 – 10 sek.
  7. Häll över en ugnssäker form och grädda i ugnen i 20 – 25 min.
  8. Servera med kex, pitabröd eller grönsaker.