En syrlig asiatisk dressing med citrusfrukter, kombinerat med smaker från bland annat sesam och jordnötsolja.
Ingefära – och Citrusdressing
Mängd: 480 ml
Tid: 15 min
Ingredienser
- 0,6 dl vitvinsvinäger
- 1 apelsin, skalad, halverad
- 1 citron, skalad, halverad
- 1 lime, skalad, halverad
- 1 salladslök
- 1 tsk Dijon senap
- 1 msk färsk ingefära
- 1 tsk salt
- 0,6 dl olivolja
- 1,2 dl jordnötsolja
- 2 tsk sesamolja
- 1 msk honung
- 0,6 dl färsk persilja, hackad
- 1 tsk färsk koriander, hackad
Gör så här
- Lägg ned vinäger, apelsin, citron, lime, salladslök, senap, ingefära och salt i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 30 sek.
- Ta sedan bort lockpluggen från locket och ringla ned oljan genom öppningen medan maskinen är igång.
- Minska hastigheten till 4 och lägg ned persilja och koriander. Sätt på lockpluggen igen.
- Mixa i 1 min.