Apelsin pavlova med blodapelsincurd är en färgglad citrusdessert som blir en lyxig avslutning på vilken måltid som helst!
Apelsin Pavlova
Mängd: 12 st
Tid: 4 h 30 min
Apelsincurd
Ingredienser
- 3 stora ägg
- 1,6 dl strösocker
- 1 blodapelsin, zest och juice
- 4 msk smör
Gör så här
- För apelsincurden, lägg ned ägg, strösocker, apelsin zest och apelsinjuice i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till högsta hastighet.
- Mixa i 5 minuter. Minska sedan till hastighet 1, ta bort mittpluggen i locket och lägg ned smöret i öppningen.
- Mixa i 15 sekunder eller tills smöret är blandat med resten.
- Häll över innehållet i kannan till en skål, täck över och ställ åt sidan, låt svalna (ca 4 timmar).
Vispgrädde
Ingredienser
- 300 ml vispgrädde
- 1,2 dl florsocker
Gör så här
- Lägg ned grädde och socker i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 2 och starta maskinen. Mixa i 45 sekunder eller till önskad konsistens.
Karamelliserad blodapelsin
Ingredienser
- 2 blodapelsiner, skalade och delade i klyftor
- 1,2 dl pistagenötter
- 1 kvist färsk timjan
Gör så här
- Lägg ut klyftorna på en bakplåt och strö över florsocker.
- Ställ in bakplåten i ugnen tills sockret blivit karamelliserat.
- För att sätta ihop efterrätten; lägg ut maränger på en tallrik, fördela först grädden och sedan apelsincurden på samtliga.
- Garnera med apelsinklyftor, pistagenötter och timjanblad.
NOTIS: Marängerna har köpts färdiga för det här receptet!