Apelsin Pavlova

Apelsin pavlova med blodapelsincurd är en färgglad citrusdessert som blir en lyxig avslutning på vilken måltid som helst!

Apelsin Pavlova

Mängd: 12 st
Tid: 4 h 30 min

Apelsincurd

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 1,6 dl strösocker
  • 1 blodapelsin, zest och juice
  • 4 msk smör

Gör så här

  1. För apelsincurden, lägg ned ägg, strösocker, apelsin zest och apelsinjuice i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till högsta hastighet.
  3. Mixa i 5 minuter. Minska sedan till hastighet 1, ta bort mittpluggen i locket och lägg ned smöret i öppningen.
  4. Mixa i 15 sekunder eller tills smöret är blandat med resten.
  5. Häll över innehållet i kannan till en skål, täck över och ställ åt sidan, låt svalna (ca 4 timmar).

Vispgrädde

Ingredienser

  • 300 ml vispgrädde
  • 1,2 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg ned grädde och socker i kannan och fäst locket.
  2. Välj hastighet 2 och starta maskinen. Mixa i 45 sekunder eller till önskad konsistens.

Karamelliserad blodapelsin

Ingredienser

  • 2 blodapelsiner, skalade och delade i klyftor
  • 1,2 dl pistagenötter
  • 1 kvist färsk timjan

Gör så här

  1. Lägg ut klyftorna på en bakplåt och strö över florsocker.
  2. Ställ in bakplåten i ugnen tills sockret blivit karamelliserat.
  3. För att sätta ihop efterrätten; lägg ut maränger på en tallrik, fördela först grädden och sedan apelsincurden på samtliga.
  4. Garnera med apelsinklyftor, pistagenötter och timjanblad.

NOTIS: Marängerna har köpts färdiga för det här receptet!