Majonnäs

Toppa vilken smörgås som helst med den här hemmagjorda majonnäsen. Perfekt att ta med på sommarens picknick!

Majonnäs

Mängd: 480 ml
Tid: 10 min

Ingredienser

  • 6 st äggulor
  • 2 msk citronsaft
  • 2,5 tsk senapspulver
  • ½ tsk Dijon senap
  • ½ tsk salt
  • 300 ml rapsolja

Gör så här

  1. Lägg ned äggulor, senap, salt och citron i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Mixa i 10 sekunder.
  5. Sänk sedan till hastighet 8.
  6. Medan maskinen är i gång, ta bort lockpluggen i locket och ringla olja i en tunn stadig ström genom öppningen tills blandningen tjocknat (ca 30 sek.)
  7. Stäng av maskinen och blanda runt ytterligare lite med en slickepott.
  8. Förvaras i kylen i ca 2 – 4 veckor.