Toppa vilken smörgås som helst med den här hemmagjorda majonnäsen. Perfekt att ta med på sommarens picknick!
Majonnäs
Mängd: 480 ml
Tid: 10 min
Ingredienser
- 6 st äggulor
- 2 msk citronsaft
- 2,5 tsk senapspulver
- ½ tsk Dijon senap
- ½ tsk salt
- 300 ml rapsolja
Gör så här
- Lägg ned äggulor, senap, salt och citron i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
- Mixa i 10 sekunder.
- Sänk sedan till hastighet 8.
- Medan maskinen är i gång, ta bort lockpluggen i locket och ringla olja i en tunn stadig ström genom öppningen tills blandningen tjocknat (ca 30 sek.)
- Stäng av maskinen och blanda runt ytterligare lite med en slickepott.
- Förvaras i kylen i ca 2 – 4 veckor.