En vitlöksmajonnäs passar bra som grönsaksdipp, som tillbehör till en soppa eller helt enkelt som smörgåspålägg.
Aioli
Mängd: 480 ml
Tid: 11 min
Ingredienser
- 3 äggulor
- 0,5 dl citronsaft
- 1 tsk salt
- 1/8 tsk vitpeppar
- 3 vitlöksklyftor, skalade
- 3,5 dl olivolja
Gör så här
- Lägg ned äggulorna, citronsaften, salt och peppar i kannan i angiven ordning och fäst locket.
- Välj hastighet 1 till en början.
- Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 8.
- Medan maskinen fortfarande är i gång, ta bort lockpluggen från locket och släng ned vitlöksklyftorna i öppningen.
- Mixa i 10 sek. och minska hastigheten sedan till 6.
- Medan maskinen fortfarande är igång, ringla sakta olivolja i en tunn stadig ström genom luckan tills såsen emulgeras.
- Förvara i kylskåpet i en lufttät behållare.