Aioli

En vitlöksmajonnäs passar bra som grönsaksdipp, som tillbehör till en soppa eller helt enkelt som smörgåspålägg.

Aioli

Mängd: 480 ml
Tid: 11 min

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1/8 tsk vitpeppar
  • 3 vitlöksklyftor, skalade
  • 3,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Lägg ned äggulorna, citronsaften, salt och peppar i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 till en början.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 8.
  4. Medan maskinen fortfarande är i gång, ta bort lockpluggen från locket och släng ned vitlöksklyftorna i öppningen.
  5. Mixa i 10 sek. och minska hastigheten sedan till 6.
  6. Medan maskinen fortfarande är igång, ringla sakta olivolja i en tunn stadig ström genom luckan tills såsen emulgeras.
  7. Förvara i kylskåpet i en lufttät behållare.