Detta är ett kreativt och smart sätt att använda upp de pumpafrön som blir över när ni karvat ur pumpan inför Halloween. Fröerna är rika på järn och zink och blir en perfekt energiboost.
Rostade pumpakärnor
Mängd: 270 g
Tid: 20 min
Kanna: 1.4 L kanna (går att göra i större behållare också, öka eventuellt ingredienserna då).
Ingredienser
- 1 tsk salt
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk brunt socker
- ¼ tsk röda chiliflakes
- 2 tsk curry
- 1 msk äppelcidervinäger
- ½ tsk citronskal
- 270 g pumpakärnor, sköljda, rensade och torkade
Gör så här
- Sätt ugnen på 190° C. Förberedd en plåt med bakplåtspapper.
- Lägg ned salt, spiskummin, brunt socker, chiliflakes, curry, vinäger och citronskal i angiven ordning i behållaren och fäst locket.
- Välj hastighet 1. Starta maskinen och öka snabbt till högsta hastighet. Mixa i 10 sekunder. Blanda ihop kryddan med pumpakärnorna.
- Fördela sedan ut pumpakärnorna på bakplåten och rosta i ugnen i 15 min.