Pumpa, valnötter och väl utvalda kryddor blir en smakrik krämig röra. Servera den gärna på en skiva färskt bröd!
Pumpa och Valnötsröra
Mängd: 900 g
Tid: 30 min
Ingredienser
- 4 msk olivolja, extra virgin
- 2,5 dl (160 g) gul lök, tärnad
- 80 g valnötter, hackade
- 2 vitlöksklyftor, skalade
- 4 st salviakvistar
- ¼ tsk chiliflakes
- 480 ml pumpapuré
- 80 ml vatten
- ½ tsk Five spice (en kryddblandning från det kinesiska köket)
- ¾ tsk salt
- ¼ tsk malen svartpeppar
- 30 g soltorkade tomater
Gör så här
- Bryn löken i 2 msk olivolja tills den mjuknat i en medelstor kastrull.
- Addera sedan valnötter, vitlök, salvia, chiliflakes. Rör runt försiktigt och låt bryna i ca 5 minuter.
- Lägg ned pumpapuré, vatten, Five spices, salt, malen svartpeppar, soltorkade tomater samt den brynta lökmixen i Vitamix kannan och angiven ordning fäst locket.
- Välj hastighet 1.
- Starta maskinen och öka till högsta hastighet..
- Mixa i 45 sekunder, till en helt slät konsistens. Använd tampern om det behövs för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.