Pumpa och Valnötsröra

Pumpa, valnötter och väl utvalda kryddor blir en smakrik krämig röra. Servera den gärna på en skiva färskt bröd!

Pumpa och Valnötsröra

Mängd: 900 g
Tid: 30 min

Ingredienser

  • 4 msk olivolja, extra virgin
  • 2,5 dl (160 g) gul lök, tärnad
  • 80 g valnötter, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 4 st salviakvistar
  • ¼ tsk chiliflakes
  • 480 ml pumpapuré
  • 80 ml vatten
  • ½ tsk Five spice (en kryddblandning från det kinesiska köket)
  • ¾ tsk salt
  • ¼ tsk malen svartpeppar
  • 30 g soltorkade tomater

Gör så här

  1. Bryn löken i 2 msk olivolja tills den mjuknat i en medelstor kastrull.
  2. Addera sedan valnötter, vitlök, salvia, chiliflakes. Rör runt försiktigt och låt bryna i ca 5 minuter.
  3. Lägg ned pumpapuré, vatten, Five spices, salt, malen svartpeppar, soltorkade tomater samt den brynta lökmixen i Vitamix kannan och angiven ordning fäst locket.
  4. Välj hastighet 1.
  5. Starta maskinen och öka till högsta hastighet..
  6. Mixa i 45 sekunder, till en helt slät konsistens. Använd tampern om det behövs för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen.