Rödbetspicklade ägg

Gästerna kommer bli imponerade både av den underbara färgen men även smaken på dessa ägg. Passar utmärkt på påskbordet och julbordet.

Rödbetspicklade ägg

Mängd: 24 ägghalvor
Tid: 2 timmar

Kanna: 2 liter standardkanna (för TNC 5200)

Ingredienser

  • 12 st hårdkokta ägg
  • 75 ml vätska från picklade rödbetor
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk grov senap
  • 1 tsk zest från citron
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 msk färsk dill
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver

Gör så här

  1. Placera äggvitehalvorna i en bunke och täck över dom med rödbetsjuice. Låt stå och dra i minst 30 minuter, men gärna 2 timmar för starkare färg.
  2. Lägg ned majonnäs, senap, citron zest, pressad citron, äggulor, dill, vitlök, salt och paprikapulver i kannan i angiven ordning och fäst locket.
  3. Välj hastighet 1, eller programmet för Såser och Röror om det finns. Starta maskinen och öka till högsta hastighet, mixa i en minut; eller starta maskinen och låt programmet för Såser och Röror slutföras. Om det behövs, ta bort lockpluggen från locket och använd tampern genom öppningen för att bearbeta röran och pressa ned allt mot knivbladen. Stäng av maskinen.
  4. Använd en slickepott för att skrapa ned den mixade blandningen i en spritspåse.
  5. Sila försiktigt av äggvitehalvorna, och dutta försiktigt bort överbliven vätska med lite hushållspapper för att få dom någorlunda torra. Lägg dom på ett fat och spritsa på röran. Garnera gärna med hackade, picklade rödbetor.