Klassisk vaniljsås

Vaniljsås är enkelt och klassiskt – och passar utmärkt till frukt, tårtor, pajer med mera.

Klassisk Vaniljsås

Mängd: 1 L
Tid: 15 min

Ingredienser

  • 6 st äggulor
  • 3,5 dl gräddmjölk (s.k Half & Half)
  • 1,25 dl mjölk (minst 3 % fetthalt)
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl strösocker
  • 1/8 tsk salt
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 msk smör, rumstempererat

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i kannan i ovanstående ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 1 till en början.
  3. Starta maskinen och öka hastigheten snabbt till 10, slutligen till full effekt (High).
  4. Mixa i 6 min. eller tills en tjock ånga formas under locket.