No-bake Cashew och Citronpaj

Den här nya tvisten på en citronmarängpaj blandning med en botten som inte kommer att göra dig besviken.

No-bake Cashew och Citronpaj

Mängd: 8 port
Tid: 4 h och 20 min

Ingredienser

Botten:

  • 2,5 dl (155 g) rå mandel
  • 2,5 dl (180 g) dadlar, urkärnade
  • 3 msk kokosolja, smält

Fyllning:

  • 180 ml varmt vatten
  • 3 citroner, zestade och skalade
  • 60 ml lönnsirap
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 375 g råa cashewnötter
  • 1,2 dl (90 g) dadlar, urkärnade

Gör så här

För botten:

  1. Lägg ned mandlar, dadlar och kokosolja i Vitamix kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Välj hastighet 6 och pulsera 10 – 15 gånger tills innehållet liknar en våt/sandig blandning. Överbearbeta inte receptet. Med hjälp av en spatula, skrapa ned sånt som fastnat på sidorna i kannan om det behövs.
  3. Häll över innehållet i kannan till en pajform. Tryck på plats runt mitten och kanterna av pajformen. Ställ in i kylen i en 1 timme.

För fyllning:

  1. Lägg alla ingredienser i Vitamix-kannan i angiven ordning och fäst locket.
  2. Starta blendern på lägsta hastighet och öka till sin högsta hastighet. Mixa i 60 sekunder tills den är slät, använd tampern för att pressa ned ingredienserna  mot knivbladen.
  3. Häll blandningen jämnt över pajskalet och ställ in i kylen i 2-3 timmar eller tills pajen stelnat helt.