Denna icke-traditionella kyckling chili lagas lätt med bara några få ingredienser. Testa att göra den på spisen eller i en slow cooker för ännu enklare resultat.
Kyckling Chili
Mängd: 10 serveringar
Tid: 1 h och 20 min
Ingredienser
- 4 vitlöksklyftor, skalade, delad i 4
- 2 st (420 g) silverlökar, skalade, delad i 4
- 3 st (195,00 g) selleristjälkar, skurna i stora bitar om 7 cm
- 500 g kokt benfritt kycklingbröst utan skinn, strimlad
- 2 msk olivolja
- 340 g grön chili/pimiento de padrón, hackad
- 2 msk malen spiskummin
- 2 msk torkad oregano
- ½ tesked salt, valfritt
- 2 burkar (896 g) vita bönor, avrunna, sköljda
- 1 750 L kycklingfond
- 2 tsk chiliflakes
- 3 matskedar majsstärkelse, blandat med lite vatten
Gör så här
- Lägg ned vitlök, silverlök och selleri i Vitamix kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 5. Pulsa 4 – 6 gånger eller tills ingredienserna är hackade. Häll över i en skål och ställ åt sidan.
- Lägg ned kycklingbitar (eller remsor) i Vitamix kannan och fäst locket.
- Välj Variabel 5. Pulsa 4 – 6 gånger tills jämnt hackade.
- Hetta upp en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt olivoljan, följt av den hackade löken och sellerin. Fräs i 8 – 10 minuter tills löken blir genomskinlig. Tillsätt sedan grön chili, hackad kyckling, kryddor, bönor och fond.
- Låt sjuda i 35-40 min på medellåg värme. Tillsätt chiliflakes och majsstärkelsen blandat med vatten för att låta grytan tjockna. Sjud i ytterligare 15 minuter.