En vegansk kulinarisk upplevelse som alla kan njuta av.
Vegansk Chokladtårta med avokado
Mängd: 1 tårta
Tid: 4o min (men ska gärna stå i kylen över natten)
Ingredienser
- 350 g hasselnötter, uppdelad användning
- 1,2 dl + 1 msk kokosolja uppdelad användning
- en nypa salt
- 2,5 dl (135 g) torkade dadlar, urkärnade
- 1 vaniljstång
- 1,2 dl agave
- 5 avokados, utan kärna
- 2,5 dl (100 g) kakaopulver
- 3 msk malda gojibär
Gör så här
- Lägg ned hasselnötterna i Vitamix kannan och fäst locket.
- Pulsa 8-12 gånger, samtidigt som du använder tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Lägg över nötterna i en bunke.
- Blanda i 1 msk kokosolja och salt i bunken med nötterna och mixa ihop. Fördela sedan blandningen i en rund bakform.
- Lägg sedan ned 1,2 dl kokosolja, dadlar, vaniljstång och agave i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 25 sekunder, samtidig som du använder tampern för att pressa ned ingredienserna. Häll över blandningen i en bunke.
- Lägg ned alla avokados i kannan och fäst locket.
- Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder. Blanda samman avokadon med blandningen i bunken.
- Addera sedan kakao och gojibär i bunken och se till att det blandas samman ordentligt med resten.
- Häll på chokladfyllningen på nötbotten i bakformen. Täck över med plast och ställ in i kylskåpet över natten.
- Skär upp tårtan före servering.