Vegansk Chokladtårta med avokado

En vegansk kulinarisk upplevelse som alla kan njuta av.

Vegansk Chokladtårta med avokado

Mängd: 1 tårta
Tid: 4o min (men ska gärna stå i kylen över natten)

Ingredienser

  • 350 g hasselnötter, uppdelad användning
  • 1,2 dl + 1 msk kokosolja uppdelad användning
  • en nypa salt
  • 2,5 dl (135 g) torkade dadlar, urkärnade
  • 1 vaniljstång
  • 1,2 dl agave
  • 5 avokados, utan kärna
  • 2,5 dl (100 g) kakaopulver
  • 3 msk malda gojibär

Gör så här

  1. Lägg ned hasselnötterna i Vitamix kannan och fäst locket.
  2. Pulsa 8-12 gånger, samtidigt som du använder tampern för att pressa ned ingredienserna mot knivbladen. Lägg över nötterna i en bunke.
  3. Blanda i 1 msk kokosolja och salt i bunken med nötterna och mixa ihop. Fördela sedan blandningen i en rund bakform.
  4. Lägg sedan ned 1,2 dl kokosolja, dadlar, vaniljstång och agave i kannan i angiven ordningsföljd och fäst locket.
  5. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till högsta hastighet. Mixa i 25 sekunder, samtidig som du använder tampern för att pressa ned ingredienserna. Häll över blandningen i en bunke.
  6. Lägg ned alla avokados i kannan och fäst locket.
  7. Välj hastighet 1, starta maskinen och öka till  högsta hastighet. Mixa i 30 sekunder. Blanda samman avokadon med blandningen i bunken.
  8. Addera sedan kakao och gojibär i bunken och se till att det blandas samman ordentligt med resten.
  9. Häll på chokladfyllningen på nötbotten i bakformen. Täck över med plast och ställ in i kylskåpet över natten.
  10. Skär upp tårtan före servering.